Стокхолм. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с

...
Стокхолм. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен се срещна с
Коментари Харесай

Reuters: Блинкен призова Лавров да предприеме дипломатически стъпки за преодоляване на украинската криза

Стокхолм. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещна с съветския си сътрудник Сергей Лавров, с цел да го предизвести лице в лице за „ сериозните последствия “, които Москва ще понесе, в случай че нахлуе в Украйна, и да го подтикне да търси дипломатически излаз от рецесията, отбелязва организация Reuters .

Блинкен насочи предизвестието към съветския външен министър Сергей Лавров на среща в Стокхолм, ден откакто съобщи, че Вашингтон е подготвен да отговори уверено, в това число с тежки наказания, при положение на съветска офанзива.

„ Най-добрият метод за попречване на рецесията е посредством дипломация и тъкмо това чакам да обсъдя със Сергей “, сподели Блинкен пред кореспонденти, преди да стартира диалозите с Лавров.

Той сподели, че Русия и Украйна би трябвало да изпълнят напълно отговорностите си по Минските съглашения, предопределени да сложат завършек на войната сред проруските сепаратисти и украинските държавни сили в източната част на някогашната руска република.

Вашингтон е подготвен да улесни процеса, сподели Блинкен, само че „ в случай че Русия реши да продължи борба, ще има съществени последствия “.

На собствен ред Лавров сподели пред кореспонденти, че Москва е подготвена за разговор с Киев. „ Ние, както съобщи президентът Путин, не желаеме никакви спорове “, увери първият посланик на Москва.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР