Стогодишен бивш пазач в нацисткия лагер Заксенхаузен, намирал се близо

...
Стогодишен бивш пазач в нацисткия лагер Заксенхаузен, намирал се близо
Коментари Харесай

100-годишен нацист се изправя пред съда

Стогодишен някогашен надзирател в нацисткия лагер " Заксенхаузен ", намирал се покрай Берлин, ще бъде изправен на съд тази есен, 76 години след края на Втората международна война, заяви през днешния ден немският седмичник " Велт ам Зонтаг ", представен от Ройтерс.

Окръжният съд в Нойрупин е позволил показаните от прокуратурата обвинявания в съучастие в убийството на 3500 лица и процесът би трябвало да стартира през октомври. Обвиняемият, поради преклонната си възраст, би трябвало да може да участва в съда от 2 до 2,5 часа дневно, сподели пред вестника представител на съда.

За обвинения, чието има не се показва в сходство с немските закони за отбрана на персоналните данни, се твърди, че в интервала от януари 1942 година до февруари 1945 година е работил лагера " Заксенхаузен ", през който са минали 200 000 пандизчии, от който 20 000 са били убити.

Макар броят на причастните към нацистките закононарушения с годините да понижава, немските прокурори към момента се пробват да привлекат обособени лица към правосъдна отговорност, отбелязва Ройтерс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР