Стивън Спилбърг, легендарният режисьор и продуцент, който бе един от

...
Стивън Спилбърг, легендарният режисьор и продуцент, който бе един от
Коментари Харесай

Спилбърг капитулира пред Netflix

Стивън Спилбърг, именитият режисьор и продуцент, който бе един от най-силните поддръжници на класическия кинопоказ и врагове на стрийминг колоса Netflix, капитулира пред новите технологии. Неговата продуцентска компания Amblin Partners подписа многогодишна договорка за произвеждане на кино лентата с платформата.

На уеб страницата на " Нетфликс " бе обявено, че резултатът от партньорството им ще се изрази в „ многочислени нови филми всяка година “.

За мнозина този ход на Спилбърг може да се стори неочакван, поради доскорошната позиция на режисьора за филмите от стрийминг платформите. Преди две години представител на Amblin разгласи обществено, че Спилбърг има намерение да подкрепи промените в правилника на премиите на Академията, тъй че да преквалифицират филмите на Netflix като телевизионни и да ги лишат от опцията се състезават за " Оскар ". 

Това стана по времето, когато филмът " Рома ", популяризиран от Netflix,  беше любимец за ннаградите в най-важните категории. В крайна сметка Академията отхвърли апелите на Спилбърг и други авторитетни кинематографисти за ограничение на допустимостта, само че и " Рома " не завоюва за най-хубав филм. 

Стивън Спилбърг, режисьор на жалони в известното кино като " Челюсти ", " Индиана Джоунс ", " Джурасик парк " и " Списъкът на Шиндлер ", аргументира решението по този начин. " За нас в Amblin постоянно най-важно е било разказването на истории. От момента, в който с Тед Сарандос - главния изпълнителен шеф на Netflix, започнахме да обсъждаме партньорството, беше изцяло ясно, че имаме невероятната опция да разказваме заедно нови истории и достигаме до публиката по нови способи ".

74-годишният режисьор добави, че няма самообладание да стартира работа с екипа на " Нетфликс ". 

Все отново това няма да е дебют за Amblin в полето на стрийминга. Компанията към този момент е продуцирала филми, които са популяризирани посредством стрийминг платформи, като да вземем за пример неведнъж номинирания и награждаван " Процесът против Чикаго 7 ", който бе излъчен от " Нетфликс ". По-късно през тази година Apple TV+ пък ще популяризира пост-апокалиптичната драма Finch, също пподуцирана от студиото на Спилбърг. 

Днешното известие може да се пояснява като огромна победа за " Нетфликс ", който след измененията в пазара, нанесени от пандемията, към този момент има голям брой жизнеспособни съперници като HBO Max и Disney+.

Единственото, което остава на стрийминг пионерите, е да завоюват на своя страна фестивала в Кан. Ръководството на фестивала във Франция е последното, което се съпротивлява на нововъведенията в кинобизнеса. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР