Стивън БРАЙЪН*ASIATIMESНАТО започна да изпраща бойни части в Украйна. Войници

...
Стивън БРАЙЪН*ASIATIMESНАТО започна да изпраща бойни части в Украйна. Войници
Коментари Харесай

Русия напредва към победа, НАТО изпраща войски

Стивън БРАЙЪН*
ASIATIMES
НАТО стартира да изпраща бойни елементи в Украйна. Войници от Полша, Франция, Англия, Финландия и други членки на НАТО към този момент идват в Украйна.
Русия твърди, че на украинска земя има над 3100 наемници, само че новопристигналите бойци са от напълно друга категория. Те са кадрови военнослужещи, а на отличителните им знаци е посочена страната на генезис. Съсредоточени са основно в западната част на Украйна, макар че в някои случаи са ситуирани покрай действителните бойни дейности на изток.

НАТО декларира, че това не са боеви бойци

а експерти за обслужване на комплицираната западна техника. Но в случай че те стрелят по руснаци, единственият метод да се пояснява тяхното наличие е като дейна роля във военните дейности.
По същата скица в предишното Съединените щати изпращаха “съветници ” във Виетнам. Всъщност това бяха специфични елементи, които участваха в боевете.
Администрацията на Байдън, най-малко обществено, се опълчва на изпращането на бойци на НАТО в Украйна. В реалност

Байдън може би чака да бъде избран отново

с цел да издаде публична заповед за изпращане на войските. След повторното му избиране за президент на Съединени американски щати той ще получи независимост на деяние. В кръговете по национална сигурност се опасяват от победа на Русия в Украйна. Това би било сериозен неуспех в тактиката за сигурност на Америка и удар по НАТО - може би даже съдбовен.
Сред военния хайлайф на Съединени американски щати се постанова мнението, че Украйна губи в спора с Русия, а армията й е застрашена от провал. Вече постъпват известия, че някои бригади от украинските въоръжени сили отхвърлят да извършват заповедите на своите командири. И това визира най-хубавите армейски бригади, а не териториалната защита.

Украйна обезверено търси новобранци

и в това й оказват помощ страни, в които се крият украински бежанци на възраст за активизиране. Литва и Полша възнамеряват да ги изпратят вкъщи.
Показателни са и репортажите за подготовката на украински водачи за изтребителите Ф-16. Според западни офицери, работещи с украинци, даже след едногодишно образование напредъкът на водачите е повече от непретенциозен. Учебният развой се затруднява от езиковата преграда и непознаването на западните системи и бойни техники. Има клюки, че когато Ф-16 стартират да идват в Украйна това лято, зад щурвала ще седнат “пенсионирани ” водачи от европейските военновъздушни сили.
Планът на НАТО за попречване на злополуката наподобява е да запълни празнините в украинските сили посредством импорт на “съветници ”, в очакване Съединени американски щати да ангажират своята войска в борбата след изборите през ноември.
Руснаците знаят това и се стремят да разгромят украинската войска, преди Байдън да започе втория си мандат, в случай че го завоюва. Ако руснаците победят, ще може да бъде избегната огромна война в Европа. В противоположен случай, с въвеждането на американски войски, Европа ще се потопи в Третата международна война.

* Бивш шеф на подкомисията за Близкия изток на Комисията по външна политика на Сената на Съединени американски щати, заместник-министър на защитата по политическите въпроси, шеф на Еврейския институт за национална сигурност
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР