Стихийни протестни акции са се провели в няколко турски града,

...
Стихийни протестни акции са се провели в няколко турски града,
Коментари Харесай

Halk TV: Стихийни протестни акции в Турция след поредното пада на курса на лирата

Стихийни протестни акции са се провели в няколко турски града, в това число Истанбул и Анкара, на фона на спада на курса на турската лира, оповестява телевизионният канал Halk TV .

Демонстрантите, по-специално, скандираха лозунги с искане за оставка на държавното управление на Реджеп Тайип Ердоган, някои от тях приканиха и за премахване на ръководещата Партия на справедливостта и развиването от власт. Отбелязва се, че измежду участниците в акцията има и локални възпитаници.

Според телевизионния канал, за запазване на публичния ред на мястото на митингите са пристигнали служители на реда. Съобщава се за редица арести на протестиращи.

Турската лира във вторник още веднъж счупи върха, поевтинявайки по отношение на $ до 13,5 лири за единица американска валута. Това се потвърждава от онлайн данните от борсовата търговия. В същото време от началото на годината турската валута девалвира със 70%, което се трансформира в един от най-големите спадове в цената на националната валута през последните години. През януари за $ се даваха към 7,3 лири.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР