Стеснение в тунел Витиня в посока София на магистрала Хемус

...
Стеснение в тунел Витиня в посока София на магистрала Хемус
Коментари Харесай

Стеснение в тунел създава условия за задръствания на магистрала Хемус днес

Стеснение в тунел " Витиня " в посока София на автомагистрала " Хемус " основава условия за тапи през днешния ден, когато се чака сериозен трафик поради трите почивни дни. Вместо три ще се употребяват две от лентите, което е подготовка за започващия в понеделник ремонт. В посока Варна в тунел " Витиня " дейни ще са и трите ленти.

При нужда, с цел да се избегне запушване, от километър 35 на автомагистралата, част от трафика ще се пренасочва по пътя Ботевград – София до пътен възел " Витинска Река ". Това обаче усилва времето за пътувате с най-малко половин час.

От АПИ предлагат на водачите пътуващи от Северозападна България (от градовете Видин, Монтана и Враца) да употребяват прохода " Петрохан " и пътя през Искърското дефиле, с цел да избегнат натоварения трафик по " Хемус ".

Движението по " Тракия " е без ограничавания. Не се правят ремонтни действия. Като опция се предлага потреблението и на подбалканския път.

За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност, през днешния ден от 10 ч. до 20 часа ще има две ленти за влизащите в София. Като различен маршрут се предлага влизане в София през автомагистрала " Люлин ".

При опция пътуващите към София в неделния ден е целесъобразно да тръгнат на път по-рано, поучават от АПИ. По традиция от 14 до 20 часа ще бъде лимитирано придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища (виж картата).

 Стеснение в тунел основава условия за тапи на автомагистрала Хемус през днешния ден
© Агенция Пътна инфраструктура
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР