Стефан Шикеров, който бе обвинен за палежа на полицейски бус

...
Стефан Шикеров, който бе обвинен за палежа на полицейски бус
Коментари Харесай

Обвиненият за изгорелия полицейски бус: Все още не чувам след боя в полицията

Стефан Шикеров, който бе упрекнат за палежа на полицейски бус по време на митингите против БФС, е под домакински арест. На излизане от ареста той съобщи, че е почтен, а самият той е жертва на полицейски прозвол. 

„ Категорично не съм взел участие в палежа на буса. Бях излязъл, в полза на истината, за подарък. Бях един минувач, който попадна в неправилното време на неправилното място “, изясни той пред БТВ.

Младият мъж споделя, че до момента в който вървял към метрото, еднообразен служител на реда му изискал персоналната карта.

„ С настояването на документа той ме вкара в група от 10 души – органи на реда, и оттова се стартира – „ ще ти отрежем главата “, удари по главата, удари в кръста и по гърба. В резултат на това сега към момента не слушам. Казвах, ще чакам бебе всеки миг, а те споделяха „ то това бебе е от нас “ и някакви такива небивалици, които просто ме шокираха “, споделя още Стефан.

Шекеров отхвърля да е взел участие в палежа. Според отбраната му има видеоклипове, които потвърждават, че е почтен.

Според магистратите има доказателства, че Стефан Шекеров е взел участие в закононарушението, а дейностите му са " публично рисков и вандалски акт ". Той обаче е с чисто правосъдно минало и е татко на новородено.

Пред съда 29-годишният мъж съобщи, че при ареста е обичай с полицейска палка, обиждан и заплашван от униформените. Беше показано и здравно за контузиите.

След митинга от Министерство на вътрешните работи обявиха, че той е разпознат от служителите на реда като причинител на закононарушението и по тази причина е бил арестуван.

По-рано през днешния ден в съда обаче стана ясно, че Стефан Шикеров е бил прегледан от доктор в ареста и са открити контузии от побой.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР