Става общоизвестно, че тялото на всеки е уникално и поради

...
Става общоизвестно, че тялото на всеки е уникално и поради
Коментари Харесай

Здравословна диета въз основа на кръвните групи

Става общоизвестно, че тялото на всеки е неповторимо и заради тази причина би трябвало да се отнасяме към него по подобаващ метод. Това че някой хора усвояват едни храни по-бързо и по-лесно не значи че всички хора ще усвояват тези храни по същия метод. След като това към този момент е явен факт, диета, която варира съгласно кръвната група, може ли да бъде по-здравословна по отношение на вашето тяло?

Диетата по отношение на кръвна група диктува че би трябвало да се ядете или да избягвате избрани храни въз основа на кръвната ви група. Следвайки този метод на хранене, и спазвайки диетата предопределена за вас, е допустимо да предотвратите разнообразни болести, да отслабнете и евентуално да сте по-енергични.

Диетата за кръвна група е създадена от П. Д’Адамо, лекар-натуропат, и за първи път е оповестена в негова книга през 1996 година „ Яжте вярно за вашия вид “.

Докато Д’Адамо твърди, че рекомендациите за диета се основават на строги клинични доказателства, самостоятелни прегледи заключават, че доказателства на процедура не съществуват. Все още сте любопитни какво включва диетата? Ето какво би трябвало да знаете.

Хранене съгласно кръвни групи?



Храненето съгласно кръвните групи се дели на четири. Без значение дали сте отрицателна или позитивна, би трябвало да се храните съгласно избраните храни за вашата кръвна група.

Хората с кръвна група вид А се оправят най -добре с вегетарианската диета и в случай че е допустимо. Това не значи че не би трябвало да ядат никакво месо а по скоро че би трябвало да се придържат към „ натурални, пресни и органични “ храни. Може да намерите подобаващите за вас храни благодарение на, висококачествени храни с естествен генезис и постоянно клас А.

На хората с кръвна група вид В им предлага да се хранят с основно със разнообразни зеленчукови, плодови, млечни артикули. Също по този начин не би трябвало да се лимитират от яйцата и несъмнено месо, в това число коза, агнешко, овнешко и заешко. Препоръчително е тази група заобикалят: царевични и пшенични артикули, елда, леща, фъстъци и сусам.

Хората с нулева кръвна група се предизвикват да ядат храна с високо наличие на протеини, всеки знае че най-големия източник на протеин е месото, само че съществуват и други способи да си го прибавим като да вземем за пример зеленчуци, плодове или риба. За сметка на това би трябвало да лимитират зърнените храни и по опция бобовите растения.

Хората с кръвна група AB би трябвало да се насочат върху млечните артикули, листни зеленчуци, тофу и вариация от морски блага. Много е значимо да се спомене че те би трябвало да заобикалят кофеинови питиета, всевъзможен тип алкохол и всички пушени или сушени меса.

Какво споделя науката за диетата на кръвната група?



Има някои доказателства, че някои хронични болести, могат да бъдат постоянно срещани при хора с разнообразни кръвни групи. Но няма данни, които да демонстрират, че другите набори храни, предписани от диетата за кръвна група, ще предотвратят тези болести по-добре, в сравнение с в случай че хората би трябвало да следват обща здравословна диета с доказателства, които да демонстрират, че тя понижава сърдечните болести или риска от рак (като предложените от Американската сърдечна асоциация и Американското сдружение за битка с рака).

Проучване от 2013 година, оповестено в, заключава, че няма доказателства в поддръжка на това, че другите диети работят по -добре при хора с избрана кръвна група спрямо хора от друга кръвна група (изследователите разресват оповестените изследвания и не съумяват да намерят задоволително високо качество за докладване).

Има ли опасности от спазването на диетата по кръвна група?



Храните, включени във всяка от диетите, не е наложително да бъдат нездравословни, само че изключването на посочените характерни храни евентуално е излишно ограничаващо. Вероятно е по-добре да изградите по-здравословна връзка с храната и просто да се насладите на питателни храни като част от здравословния метод на живот.

Заключението е че избора на храна по отношение на диетата и кръвната група са без значение.

Независимо от кръвната ви група, другите храни повлияват на всеки човек по друг метод. Трябва да се обръща повече внимание на храните с растителен генезис, тези които са богати на фибри. Не би трябвало да се натъртва на диета с високо наличие на холестерол, захари или наситени мазнини, а по-скоро да се ядат тези артикули с ограничавания. В множеството случаи нездравословната храна като се изключи че въздейства зле на тялото тя може и да. Винаги търсете банас сред нещата които консумирате.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР