Статуя на бившия британски премиер Уинстън Чърчил срещу парламента и

...
Статуя на бившия британски премиер Уинстън Чърчил срещу парламента и
Коментари Харесай

Британските власти защитиха статуята на Чърчил в Лондон преди протестите

Статуя на някогашния английски министър председател Уинстън Чърчил против Народното събрание и военният мемориал Кенотаф в центъра на Лондон са предпазени с платна преди плануваните тридневни демонстрации в английската столица, осведоми " Ройтерс ".

Статуята на английския водач по време на Втората международна война беше одраскана с графити , с които Чърчил е именуван расист, по време на мирни демонстрации във връзка със гибелта на американеца Джордж Флойд в Минеаполис.

Предпазни платна са сложени и към военния мемориал Кенотаф, където държавното управление и кралската фамилия годишно почитат починалите по време на Първата международна война и споровете по-късно.

Смъртта на Флойд, който беше погубен от служител на реда в Минеаполис, откакто в продължение на близо 9 минути притискаше врата му на 25 май, провокира митинги в Съединени американски щати и Европа . Случаят възобнови дебата във Англия за паметниците от колониалното минало.

Протестиращи против расизма събориха статуи на търговци на плебеи . Местните английски управляващи отстраниха някои монументи, с цел да ги защитят.

Междувременно английският министър председател Борис Джонсън предизвести, че антирасистките митинги на Острова са проведени от екстремисти , които нападат национални монументи в опит да " цензурират нашето минало ", осведоми Агенция Франс Прес. Според него " неуместно и позорно " е протестиращите да нападат статуята на Чърчил пред Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР