Статия, посветена на новия премиер Кирил Петков, се появи във

...
Статия, посветена на новия премиер Кирил Петков, се появи във
Коментари Харесай

„Мистър Пропър“, който върви към вдигане на ветото срещу Скопие

Статия, отдадена на новия министър председател Кирил Петков, се появи във френското интернационално радио Radio France Internationale. В материала Петков е избран като „ изненада “ и се отделя съществено място на това, че е живял в Канада и създава пробиотици. Според френските публицисти, Петков у нас е бил общопризнат като „ златно момче “, тъй като бил процъфтяващ. „ Това въодушевление от триумфа е нещо извънредно значимо в България, в едно нежно общество, в страна, където младежи избират да емигрират, тъй като е останала без бъдеще. Така че да си съумял човек, почнал от нулата и минал през Съединени американски щати и Харвард – е доста мощен мотив “, написа медията.

Северна Македония: Към повдигане на ветото

Специално място в материала е отделено на Северна Македония и упованията страната ни да се откаже от претенциите си към Скопие, с цел да бъде отворен пътят към Европейски Съюз.

RFI дефинира Петков като проевропеец, който е решил да подходи към една извънредно сензитивна тематика в страната ни: Влизането на районен съд Македония в Европейски Съюз, против което, съгласно французите, България е срещу.

Френският историк Надеж Рагару разяснява, че тактиката, която Петков е възприел, е да не се концентрира в историята, а да предложи действително икономическо взаимоотношение сред двете страни. „ Надеждата е, че посредством ентусиазма, който беше генериран, ще е допустимо в идващите месеци да се придвижим напред към премахването на ветото “, разяснява тя.

Медията се базира на изявлението му във Financial Times, че си дава 6 месеца да затвори проблема.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР