Статистиката се влошава допълнително през последната година. Затова, по случай

...
Статистиката се влошава допълнително през последната година. Затова, по случай
Коментари Харесай

Всяка трета жена в страната е била жертва на домашно насилие

Статистиката се утежнява в допълнение през последната година. Затова, по случай 25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието против дамите, в България се появи The Red Flag Collection . Специална сбирка облекла на Fashion Days и Verychi, въодушевена от същински случаи, която демонстрира първите сигнали за принуждение в една връзка.

Всяка тениска от сбирката съдържа малко обръщение или „ червен байрак “ – модел на държание, който издава капацитет за принуждение във връзката. И всеки, който носи тениска от тази сбирка, оказва помощ на дамите в близост да схванат за този „ червен байрак “ и да внимават за него. Защото всеки червен байрак, който пренебрегваме, може да се трансформира в черна статистика.  

Всяка трета страда от домашно принуждение и/или принуждение, учредено на пола, което значи, че 1 милион българки са наранени.

Целта на акцията е предварителна защита на насилието против дами, а приходите от продуктите в The Red Flag Collection ще подкрепят фондация " Будителките ", която се бори с домашното принуждение.  

Към самодейността се причисляват и пет известни дами, които не остават безучастни пред тематиката. Те са Яна Маринова, Глория Петкова, Цветелина Цекова, както и певиците Десислава и Кали. Техните персонални истории служат като ентусиазъм и предизвестие да не затваряме очи пред ранните знаци на издевателството.

Ако имате потребност от помощ при случай на домашно принуждение - не забравяйте за Националната гореща телефонна линия за хора, потърпевши от домашно принуждение на Фондация “Асоциация Анимус ”: 0 800 1 86 76. 

Не забравяйте и за нашата група НЕ СИ САМА – ЗАЕДНО СРЕЩУ НАСИЛИЕТО. Тя бе основана, за да покажем поддръжката си към хилядите дами в България, които са принудени да страдат от принуждение вкъщи. С нашата акция желаеме да допринесем за създаването на климат на нулева толерантност към домашното принуждение в българското общество и в последна сметка да помогнем за намаляването на мащабите на този чудовищен проблем. Присъединете се към нас! 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР