Статистиката показва, че повече от половината от населението на планетата

...
Статистиката показва, че повече от половината от населението на планетата
Коментари Харесай

Забранени храни при хеликобактер пилори

Статистиката демонстрира, че повече от половината от популацията на планетата е инфектирано или носи в себе си бактерията хеликобактер пилори. Това е спирална бактерия която живее в естествената среда на човешкия корем.

Според изследванията на водещи медицински институти, хеликобактер пилори е открита в 99 % от случаите на язва на дванадесетопръстника, при почти 60 % от стомашните язви и в 80 % от рак на стомаха, породен от бактерии.

Една от главните последствия при заразяването с хеликобактер пилори е резултатът и върху производството на киселини в стомаха. Ако бактериите се колонизират в региона, където стомахът се причислява към тънките вътрешности, то това оказва въздействие на клетките, които управляват секрецията на стомашна киселина. Това може да докара до свръх произвеждане на солна киселина и от там до образуването на язви.

Хеликобактер пилори е „ лепило ”, което се прикрепва към пласта на клетъчната повърхнина под лигавицата на стомаха, като по този метод се защищава от имунните реакции на организма.

Инфекцията с тази бактерия може да се трансформира в продължителен развой, който да продължи десетилетия и в композиция с други затруднения може да има трайни последствия за вашето здраве. За страдание към момента няма общо признати признаци, които да алармират за болестта с тази бактерия.

Промяна на режима на хранене, съгласно от ден на ден научни проучвания може да докара до попречване на заразяването с хеликобактер пилори и до цялостното изчистване на организма от нея. Диета богата на витамин С е посочила успеваемост в 30 % от случаите на болест с бактерията.

Храните които би трябвало да бъдат избегнати, са храни които се употребяват от бактериите при размножаване и насърчаване, като захар, шоколад, кафе, мляко и млечни артикули, алено и модифицирано месо, киселите артикули, рафинираните храни, доматите, оцета, солта и спиртните питиета.

Други храни, които би трябвало да бъдат избягвани са пикантните храни и подправките на прахуляк като чили на прахуляк, червен и черен пипер, карамфил, индийско орехче и други.

Не се предлагат и храни с високо наличие на мазнини, тъй като те могат да усилят възпалението на лигавицата на стомаха. Избягвайте също горещите храни и питиета и маслата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР