Стартирало с 20 работодатели и неколцина студенти преди 13 години,

...
Стартирало с 20 работодатели и неколцина студенти преди 13 години,
Коментари Харесай

Почти 150 компании търсят стажанти и служители в „Дни на кариерата на ТУ-София




Стартирало с 20 работодатели и неколцина студенти преди 13 години, през днешния ден ревюто „ Дни на кариерата “ на Техническия университет – София притегли съвсем 150 компании, предлагащи на студентите благоприятни условия за кариера и стажантски стратегии. Изложението, проведено от Център „ Кариера и ученици (Алумни) “ на ТУ-София, се организира в границите на три дни, като на 23 и 24 октомври щандовете на работодателите са ситуирани в 3 образователни корпуса на ТУ-София – 1-ви, 2-ри и 12-ти, а на 25-ти октомври ревюто се „ реалокира “ във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен.

„ Изложението е един от методите студентите на ТУ-София да се свържат с евентуалния си шеф още по време на следването си. Благодарение и на това обичайно за университета събитие, реализацията на нашите студенти на пазара на труда е близо 100 % “, съобщи по време на откриването член-кореспондент проф. д.т.н. Георги Михов, ректор на ТУ-София.

Според Силвия Янева, шеф на Център „ Кариера и ученици (алумни) " на ТУ-София, към този момент е традиция студентите на ТУ-София да вършат първите си стъпки в кариерата си точно по време на това ревю, срещащо образованието с бизнеса. „ 106 са българските и интернационалните компании и организации, които са през днешния ден и на следващия ден тук, на едно място, с цел да показват своята активност и да осъществят пряк контакт със студентите на ТУ-София “, изясни тя.

Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България, също приветства самодейността. „ Асоциацията на индустриалния капитал в България сплотява сектори като машиностроене, електротехника и електроника. Много от нашите членове са изложители на днешната демонстрация. Ние имаме потребност от вас, от вашите познания и умения. Пожелавам триумф на ревюто! “, съобщи Васил Велев.





В „ Дни на кариерата “ 2018 ще се включат близо 150 представители от разнообразни бизнес браншове в направленията, по които образова студенти ТУ-София. Сред фирмите в 12 корпус на ТУ София, бяха както международни имена в електротехниката и електрониката като ABB, Hyundai, Siemens, Melexis, Sensata, Integrated Micro-Electronics, Liebherr, телекомуникационни оператори като А1 България, Vivacom и Neterra (в пространството сред блок 1 и блок 2). В региона на осведомителните технологии свои щандове имат HPE, SAP, Accenture, DXC Technology, Huawei, VMware, ATOS, Accenture, Milestone, Adastra, Experian, Software AG, българската Chaos Group, както и редица по-млади български и интернационалните компании с развойни екипи у нас.

По време на ревюто работодателите показват своите действия пред студентите и преподавателите, оферират стажантски позиции, работни места и стипендиантски стратегии на младите експерти. Студентите ще имат опция да получат „ Наръчник за стажуване “, възложен от колегата на ревюто " Съвета на дамите в бизнеса в България ".

Форумът се реализира и с поддръжката на Сименс България и Съвета на дамите в бизнеса в България, показан на откриването от неговия изпълнителен шеф Мария Маврудиева.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР