+++ Стартира производството на новото BMW M5 в завода на

...
+++ Стартира производството на новото BMW M5 в завода на
Коментари Харесай

Старт на производството на High Performance Седана BMW M5

+++ Стартира производството на новото BMW M5 в завода на BMW Group в Динголфинг
+++ За пръв път с електрифицирано задвижване

Преди няколко дни BMW M GmbH разгласява първите публични фотоси на новото BMW M5 (среден разход на гориво: 1,7 – 1,6 л/100 км и 25,5 – 25,0 кВтч/100 км; съгласно WLTP; CO2 излъчвания (комбинирани): 39 – 37 г/км съгласно WLTP; междинен разход на гориво при изтощена батерия: 10,3 – 10,2 л/100 км съгласно WLTP; CO2 клас: смесен В, при изтощена батерия G.). Днес публично стартира производството на High Performance седана в завода на BMW Group в Динголфинг. При това седмото потомство на BMW M5 за пръв път ще се създава с електрифицирано задвижване: характерна за модела система M HYBRID комбинира V8 мотор с електромотор и генерира систематична мощ от 727 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава единствено 3,5 секунди. Високоволтовата батерия на автомобила има приложим енергиен потенциал от 18,6 кВтч и разрешава неповторимия в сегмента електрически пробег от 67 до 69 километра съгласно WLTP.

„ Горди сме, че и най-новото потомство на иконата M5 ще се създава при нас “, сподели шефът на завода Кристоф Шрьодер. Заводът доставя авансово съединените каросерии за първото BMW M5 през 80-те години, които по-късно са завършвани ръчно в основаната в Гархинг M GmbH. От второто потомство - по-точно: от 1988 година - High Performance спортистът се създава напълно във фабриката в Долна Бавария.

Основните съставни елементи на новото BMW M5 също се създават на място или в околните индустриални местоположения. Директорът на завода Кристоф Шрьодер назовава това „ Производство от един източник “. Така да вземем за пример приспособеното характерно за BMW M5 шаси се създава в завода за съставни елементи Dingolfing 02.10, високоволтовата батерия в съседство в завода 02.20, центъра по подготвеност за произвеждане на електрически задвижвания. Карбоновият покрив идва от фабриката в Ландсхут, на 30 км.

Особеност на производството в автомобилния цех са модификациите, които към този момент се вършат в цеха за каросерии. Базирано на общоприета каросерия на BMW Серия 5, BMW M5 има спомагателни ограничения за увеличаване на структурата на каросерията и особено разширена каросерия с изпъкнали калници. За първи път BMW M5 има и заден мост с по-широка диря, което разрешава консолидираното на характерния за M заден мост.

В бояджийския завод клиентите могат да избират сред 10 серийни и 150 специфични лакови покрития за новото BMW M5.

Новото BMW M5 – сходно на своя предходник – се сглобява на същата индустриална линия в композиция с други модели от BMW Серия 5 и BMW Серия 4, както и с моделите BMW M4. Тук то се довършва и със характерни детайли като CFRP заден спойлер, M волан и M мултифункционални седалки.

През идващите няколко седмици производството в завода последователно ще се усили до няколко десетки BMW M5 дневно. Въвеждането на пазара на новия модел в Европа ще се състои от 2 ноември 2024 година Дотогава още един нов модел ще отпразнува своята премиера в завода в Динголфинг: новото BMW M5 Туринг, като уголемява гамата на BMW M GmbH и добавя портфолиото на новото BMW Серия 5.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР