ГЕРБ няма да изтегли проектокабинета си начело с Росен Желязков,

...
ГЕРБ няма да изтегли проектокабинета си начело с Росен Желязков,
Коментари Харесай

Борисов: Аз съм убеден, че правителство няма да има

ГЕРБ няма да изтегли проектокабинета си отпред с Росен Желязков, само че съгласно Бойко Борисов - " държавно управление няма да има " след последните кавги в Народното събрание.

" Ще изтърпим обидите, ще изтърпим всичко, което ще изговорят през днешния ден сътрудниците. Длъжни сме за пред нашите гласоподаватели, пред които ще се явим и ще настояваме да гласоподават повече ", сподели той пред публицисти в Народното събрание.

Гласуването и дебатите са планувани за 13 ч. В момента ГЕРБ няма декларирана поддръжка от никой различен отвън Движение за права и свободи, а групата на Движение за права и свободи е разтърсена от вътрешния раздор сред Делян Пеевски и Ахмед Доган. Доган в действителност е изпратил обръщение до депутатите си да не поддържат кабинет с мандата на ГЕРБ, само че Пеевски отхвърля да се съобрази с това предписание.

Бойко Борисов също употребява медиите, с цел да съобщи сигнал към Движение за права и свободи, като няколко пъти натърти, че ГЕРБ няма да поддържа кабинет с втория мандат - т.е. с мандат на Движението.

Той отхвърли да разяснява свадите в управлението на Движение за права и свободи: " Не ми е работа и не ме интересува ".

Колкото до третия мандат - там Борисов беше много по-уклончив, само че най-после въпреки всичко сподели, че и този сюжет няма да се случи.

" ГЕРБ е задължен да предложи свое държавно управление. Времето е за държавници. Листопадите в другите партии не ни касаят. И се надявам в 13 ч. да има държавници, а не водачи, които си избавят партиите на гърба на дъжравата. Поехме целия риск, цялата отговорност. Много ясно сме декларирали, че ние няма да подкрепим втори мандат. Трети е нещо имагинерно, това е отговорност на президента, на кой ще го даде никой не знае. Ще имаме опция да слушаме деликатно претекстовете, с които не желаят да поддържат държавно управление. И може би със същите претекстове ще откажем да подкрепим тях ", сподели още Бойко Борисов.

Той обърна офанзивите си против ППДБ, като ги упрекна за това, че нито един инфраструктурен план не е задействан в последните години, а даже терминалът за полутечен природен газ в Александруполис не може да проработи - и в това време " съветската газ си тече и към днешна дата по 12 млн. кубика дневно минават през Кулата ".

" Наводниха му съзнателно тръбите, в случай че не съзнателно, е от несръчност - с цел да тече напълно съветски газ. България губи като акционер стотици хиляди дневно. Месеци наред към този момент ", сподели още той, след което опита да пришие ППДБ към " Възраждане " поради общото гласоподаване на всички против ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР