Стартира поетапното изграждане на довеждащия водопровод на с. Брестовица, община

...
Стартира поетапното изграждане на довеждащия водопровод на с. Брестовица, община
Коментари Харесай

Започнаха спешните ремонтни дейности на довеждащия водопровод в Брестовица

Стартира поетапното създаване на довеждащия тръбопровод на с. Брестовица, община Родопи. Проектът планува реконструкцията на близо 5 км довеждащ тръбопровод, създаване на шахти с прилежаща техническа инфраструктура и въздушник в помпена станция „ Брестовица 3 “. Срокът за осъществяване на работата по контракт е 180 календарни дни. Финансирането е обезпечено от „ Български ВиК холдинг “ ЕАД.
Прочетете още
Договорът с ВиК-Пловдив за капиталов заем на стойност 2 225 000 лева без Данък добавена стойност за финансиране на строително-монтажните работи беше подписан на 16.04.2024 година

Символичната първа копка на обекта в с. Брестовица направиха през днешния ден шефът на „ Водоснабдяване и канализация “  ЕООД - гр. Пловдив Антон Гълъбов, кметът на Община Родопи Павел Михайлов, кметът на с. Брестовица Мария Манолова и представители на строителната компания в наличието на поданици на обитаемото място.

„ Нямаме желание да губим време. Имаме желание всичко да стане бързо и доста качествено “, безапелационен бе шефът на ВиК Пловдив Антон Гълъбов. „ Хората тук заслужават достъп до чиста питейна вода. Ще създадем всичко допустимо да доведем до край този огромен план. Първата стъпка беше построяването на пречиствателно оборудване. Съвсем скоро следва неговото довеждане докрай и въвеждане в употреба. Чрез средствата, обезпечени от „ Български ВиК холдинг “ ЕАД и с реконструкцията на този тръбопровод, задължението от страна на страната като стъпки е подхванат, разяснява Гълъбов.

Управителят на водоснабдителното сдружение изясни, че теренът във висока зона е обществена общинска благосъстоятелност. Затова е ангажимент на общината да обезпечи подмяната на водопроводната мрежа в него, като за задачата общинската администрация може да кандидатства за финансиране посредством разнообразни финансови принадлежности. Гълъбов съобщи увереността си в бъдещото положително съдействие с локалната власт в името на постигането на общата цел – обезпечаването на вода с нужните питейни качества за жителите на с. Брестовица.

Антон Гълъбов акцентира, че ще се работи в посока минимизиране на неудобствата за жителите. „ Поемаме отговорност и ангажимент това да се случи в най-кратък период, да бъде изпълнено качествено и с допустимо по-малко негативи за жителите на с. Брестовица “, съобщи той.

Чрез реконструкцията на водоснабдителните уреди в с. Брестовица ще бъдат обезпечени непрекъснатост на водоподаването и условия за снабдяване на вода с нужните питейни качества, което ще усъвършенства качеството на живот на популацията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР