Стартира подготовката за извършване на ремонти работи по 6 паркинга

...
Стартира подготовката за извършване на ремонти работи по 6 паркинга
Коментари Харесай

Стартира ремонт на паркинги в разградския ж.к. „Орел“

Стартира подготовката за осъществяване на поправки работи по 6 паркинга в западната част на ж.к. „ Орел “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Разград.

Дейностите са част от социална поръчка с предмет „ Извършване на настоящ ремонт на улици, паркинги и подходи в община Разград по обособени позиции “. Общата им стойност е над 800 000 лв. .

Ремонтът на паркинги в „ Орел “ е част от обособена позиция 1 по публичната поръчка, в нея са включени общо 10 обекта в разнообразни региони на регионалния град. Дейностите се правят от „ Строймонтаж “ ЕАД. Работата по настоящия ремонт на паркинги стартира с разчистване и фрезоване на паркингите от южната и източната страна на блок 4. В обособената позиция са включени и паркингите: до блок 12, пред и зад блок 11, както и паркинг с идентиф.61710.504.160. Общата повърхност на паркингите е 5401 кв.м. , в публичната поръчка са включени и методите към тях, те са с повърхност 400 кв.м.

От Община Разград приканват жителите, живеещи в тези региони, по време на ремонтите през тази и идната седмица, да не стопират колите си на паркингите , които подлежат на ремонт.

По тази обособена позиция стартира и ремонт на тротоара по ул. „ Ивайло “ към ДГ „ Славейче “ и ДЯ „ Слънчево детство “. След сигнал от жители бе открито, че за обезпечаване на опция за прекосяване на пешеходци е належащо дъгата на тротоара пред детската градина да бъде разширена от актуалната й широчина от 53 на 93 см, като е почнала подготовка за осъществяване на корекцията.

Останалите обекти от обособената позиция са: настоящ ремонт на ул. „ Софроний Врачански “; настоящ ремонт на бул. „ Бели Лом “ от паркинга на бл. Чайка до кръстовището с ул. „ Н. Икономов “; настоящ ремонт на бул. „ Бели Лом “ от кръстовището с ул. „ Н. Икономов “ до кръстовището с ул. „ Любен Каравелов “; настоящ ремонт на паркинга от източната страна на спортна зала „ Абритус “; асфалтиране на ул. „ Мебелна “, включващ сектора пред постройка 13 и ПИ 61710.505.7233; изработка на неравности за ограничение на скоростта на територията на Бизнес зона „ Перистър “ – 5 бр.; отделяне на паркинг на ул. „ Мебелна “, включващ ПИ 61710.505.7220 и създаване алеи в Нов гробищен парк.

Основните цели на публичната поръчка са възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества на улиците посредством комплекс от мероприятия според използваната нормативна уредба и техническата спецификация на обектите, включени в нея.

По обособена позиция 2 се плануват поправки на улици в обитаемоте места на територията на община Разград: с. Балкански, с. Благоево, с. Гецово, с. Дряновец, с. Дянково, с. Киченица, с. Мортагоново, с. Осенец, с. Островче, с. Побит камък, с. Пороище, с. Просторно, с. Радинград, с. Раковски, с. Стражец, с. Топчии, с. Ушинци и с. Ясеновец. И по тази обособена позиция дейностите след провеждането на публичната поръчка ще се правят от „ Строймонтаж “ ЕАД.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР