Стартира обществена поръчка за премахване на незаконни обекти в Лесопарк

...
Стартира обществена поръчка за премахване на незаконни обекти в Лесопарк
Коментари Харесай

Обществена поръчка за събарянето на незаконни постройки в "Росенец"

Стартира социална поръчка за унищожаване на противозаконни обекти в Лесопарк „ Росенец “. Това става след  заповед на регионалния шеф проф. Мария Нейкова.

Освен двете здания в така наречен " сараи ", са открити и други в парка и край Атия. Проверки  за противозаконни обекти стартират по цялото Южно Черноморие.
Обществената поръчка има за цел да отстрани триетажна солидна постройка и преместваем обект за защита намиращи се край " летни сарай " в парк " Росенец ". 
Обществената поръчка се финансира от бюджета на Областна администрация Бургас и е с оптимален финансов запас 56 800 лева, без включително Данък добавена стойност. 

Предвиденият краен период за подаване на предложения е 1 ноември 2021 година Разглеждането на постъпилите предложения е планувано за 2 ноември 2021 година Максималният период за осъществяване на дейностите от страна на спечелилия публичната поръчка е 30 дни от сключването на контракта, уточни Мария Нейкова.

Това стана допустимо откакто Министерският съвет отпусна нужните средства за срутване на двете противозаконни постройки, провокирали необятен публичен интерес в парк Росенец. Двете постройки, за които са планувани средствата за срутване, са към този момент с влезнали в действие заповеди на отрасловия зам.-кмет на Община Бургас.

Областният шеф проф. Нейкова разгласи, че се съблюдават законово откритите процедури и че след думите е пристигнал моментът на съответните дейности, на които първата стъпка е оповестяването на публичната поръчка. „ Не се конкретизирам върху съответни лица и имена, а върху спазването на закона и опазването на държавната благосъстоятелност “, добави Нейкова.

Нейкова е издала и заповед за определяне на противозаконни градежи върху държавна благосъстоятелност на територията на област Бургас. Сформирана е комисия от специалисти на Областна администрация, която към този момент обходи всички държавни парцели в парк „ Росенец “. Констатирани са нарушавания и ще се подхващат аналогични рестриктивни ограничения. Става дума за четири парцела - държавна благосъстоятелност, върху които са издигнати и ситуирани бунгала, фургони, каравани, помощни постройки, дървени тераси и уреди, стълби на хотелски комплекси и портали, част от които попречват достъпа до държавните парцели. 

За всички установени нарушавания Областна администрация Бургас в най-кратки периоди ще уведоми Община Бургас за предприемане на ограничения на съображение чл.195 от Закона за устройство на територията. Експертите на Областна администрация Бургас не престават инспекциите за положението на държавните парцели и ще се подхожда безкомпромисно по отношение на нарушителите според написаните законови разпореждания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР