Стартира националният конкурс Кмет на годината“ за мандат 2019 –

...
Стартира националният конкурс Кмет на годината“ за мандат 2019 –
Коментари Харесай

Започва конкурсът „Кмет на годината“ за мандат 2019 – 2023 г.

Стартира националният конкурс „ Кмет на годината “ за мандат 2019 – 2023 година, проведен от Kmeta.bg. В година на избори по традиция онлайн гласуването обгръща целия изтичащ мандат на локалните управляващи, като всички български жители могат да оценят работата на градоначалниците със своя избор в платформата Kmetnagodinata.bg.

Гласуването ще е допустимо от 00.00 ч. на 1 септември до 23.59 ч. на 14 септември, единствено от IP адреси от България.

В конкуренцията вземат участие всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено за 4 общини –  Разлог, Якоруда, Нова Загора и Никола Козлево. Причината е, че там актуалните градоначалници не извършват функционалностите си през целия мандат (избрани са по-късно или краткотрайно извършват длъжността) и по тази причина няма по какъв начин да бъдат оценени за четиригодишия интервал наедно с останалите.

Категориите в състезанието “Кмет на годината ” за мандат 2019 – 2023 година са:
Кмет на годината;Кмет на гражданите;Смарт сити;Зелена община;Градска среда;Туризъм и култура;Спорт и юношески политики.
Всеки жител може да гласоподава за своя любимец единствено в една от петте профилирани категории, както и да даде поддръжката си за него в една от двете съществени категории – Кмет на годината или Кмет на жителите.

Регистрацията за гласуването в платформата става през профил в обществената мрежа Фейсбук, профил в Гугъл или с имейл, като в последния случай вотът би трябвало да бъде доказан посредством посочената е-поща.

Победителите във всяка категория ще са трима – за дребна, междинна и огромна община, съгласно популацията в нея. (Малка община – с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са избрани съгласно формалните данни на Национален статистически институт за броя на популацията към 31.12.2022 година

Победителите в състезанието ще бъдат оповестени на формалната гала “Кмет на годината ” за мандат 2019 – 2023 година, която ще се проведе на 19 септември 2023 г. в София. Церемонията ще бъде излъчена по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 4 на 21 септември от 21.00 ч.

Събитието се реализира с поддръжката на БАТ България, ЕФБЕТ, Виваком и Електрохолд.

Медийни сътрудници на събитието са Българска национална телевизия, Economic.bg, Информационна организация " Фокус ", Метрореклама, ESGNews.bg, TheMayor.eu.

 Партньори в Кмет на годината 2023
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР