Стартът на войната в Украйна заварва неподготвени бизнесите на територията

...
Стартът на войната в Украйна заварва неподготвени бизнесите на територията
Коментари Харесай

Български банкер в Украйна: Какво е да управляваш местна банка в ситуация на война

Стартът на войната в Украйна заварва неподготвени бизнесите на територията в страната. Какво се случва с банковия бранш? " Банка Пиреос " в Украйна е от 2007 година. Председателят на надзорния съвет на банката Емил Ангелов е на територията на Украйна още при първите ракетни удари. " Имахме шанс, че постройката на централата на банката е издигната скоро и дава отговор на всички стандарти, с оборудвано укритие и така нататък ", съобщи той в по телевизия Bulgaria On Air.

По думите му наоколо до скривалището има военно отделение, като са се усеща земетресения, евентуално след удар по него.

Как се прави банкова активност в такава конюнктура?

Според Ангелов военните дейности се водят в тази част на Украйна, която граничи с конфликтните зони от 2014 - Луганск и Донецк. " Частта, в която до преди една седмица руснаците участваха и навлязоха в първата седмица е през Беларус и Русия, с цел да обкръжат Киев. В други елементи на Украйна не се водят военни дейности. Има ракетни удари по военни обекти, логистични бази, хранилища за оръжия и нефт. Цивилната инфраструктира работи - мобилни оператори, ток, вода, банки. Всичките ни клонове работят, с изключение на там, където има военни дейности или военни зони ", разяснява той.

Според Ангелов огромна част от разплащанията се случват отдалечено, огромна част от връзката с клиента за елементарни банкови интервенции, става отдалечено. Цялата услуга, която визира междинния бизнес е към този момент цифровизирана. Телекомуникациите работят безупречно и в това отношение няма никакъв проблем.

" Физическото наличие на клиента е нужно единствено когато той желае да изтегли/внесе пари или да има достъп до трезорните си касетки. " В сходни случаи банките са длъжни да обезпечат тези услуги на клиентите си. Клоновете в зелени зони работят пълноценно "

По отношение на инкасирането това е проблем в клонове с жълти зони. Част от мъжете от личния състав беше мобилизиран, охранители и отговорници по сигурността. " Предадохме инкасовите коли на армията. В момента инкасираме с дами и там, където имаме личен състав от мъже ", разяснява той.

По думите му има доста сериозен надзор по мостове, следи се какво се придвижва и е огромно предизвикателство да се инкасира.

" Въведена е кредитна почивка освен за жители, само че и за компании. Централната банка на Украйна оказва поддръжка на бизнесите, финансиране на преместването на бизнесите от източната част на Украйна към западната. Има стратегии, които засягат стратегически производства и такива, които покриват риска на банките ", разяснява Ангелов.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР