Стартът на седмия сезон в историята на изцяло електрическия автомобилен

...
Стартът на седмия сезон в историята на изцяло електрическия автомобилен
Коментари Харесай

Отложиха старта на сезона във Формула Е

Стартът на седмия сезон в историята на напълно електрическия авто шампионат Формула Е бе отсрочен поради разнообразни COVID-19 ограничавания.

Началото на първия сезон със статут на международен шампионат на Маждународната автомобилна федерация (ФИА) трябваше да се състои на 16 и 17 януари в Сантяго, Чили. Двете надпревари в южноамериканската страна обаче са отсрочени поради неотдавна наложените ограничавания за пътешестване от Англия.

In consultation with the Santiago municipality, the has been postponed.

The races will no longer take place as a double-header on January 16 and 17 and we are working with the city to finalise dates on which to stage the races later in Q1 of 2021.
— ABB FIA Formula E World Championship (@FIAFormulaE)
Така, поради невъзможността огромна част от личния състав нужен за провеждането на надпреварите от Формула Е, уредниците на шампионата нямаха различен избор, с изключение на да отсрочат старта на сезона. В формалното обявени още се споделя, че ще бъде потърсена нова дата за провеждането на конкуренциите в Сантяго. Тяхното предпочитание е това да се случи в границите на първите четири месеца от 2021 година.

След отлагането на надпреварите в Чили, сезон 2021 във Формула Е би трябвало да стартира с първите в историята на шампионата нощни съревнование в Дирия, Саудитска Арабия на 26 и 27 февруари.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР