Стартът на предизборната кампания бе даден. Но какви са условията

...
Стартът на предизборната кампания бе даден. Но какви са условията
Коментари Харесай

И човек на Слави заговори за лъжите на Петков! Намеси и Радев ВИДЕО

Стартът на предизборната акция бе даден. Но какви са изискванията на "Има подобен народ " (ИТН), с цел да взе участие в коалиция?

"Всеки българин по света би трябвало да може да гласоподава и да го прави елементарно, без ограничавания. Това изискване е значимо. Ще се радваме да има хора от другите политически сили, които да разсъждават като нас. В 21 век виждаме битка и отзиви за това какъв брой е хубаво да има единствено хартиени бюлетини. Времето, в което живеем, ни дава благоприятни условия да се случи едно предпазено и несъмнено гласоподаване по електронен път ", уточни Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ.

БЛИЦ напомня, че преди дни водачът на партията.

Вълчев ор своя страна посочи, че "червените линии " на партията не са се трансформирали, както и че от Има Такъв Народ няма по какъв начин да влизат в диалози с "тези партии, които въплъщават системата като нефункционираща и порочна ".

"Няма по какъв начин да влезем в диалози с "архитектите " на тази система. Нямаме общо с ГЕРБ и Движение за права и свободи по отношение на правилата по какъв начин да се строи една нова система, която да действа в интерес на хората, а не да обслужва елементи ползи. Не мислим, че имаме какво да си кажем с Движение за права и свободи и ГЕРБ ", разяснява още той.

А в лицето на Българска социалистическа партия, от Има Такъв Народ са видели партия, която е подготвена да отстъпи от лични правила, които е сложила, с цел да бъде кооперативна и да прояви схващане по доста от проблемите.

"Бяхме сюрпризирани по време на диалозите с Българска социалистическа партия в този парламент, тогава когато ние бяхме наред да предложим държавно управление. Може би има на каква основа да стъпим и за едни бъдещи диалози ", посочи Вълчев.

"Основа за диалози и общи правила с "Продължаваме смяната " (ПП) имаме. Зад красивите думи на Петков и Василев не съм видял период и отговорник. Те изповядват хрумвания, които са доста близки до нашите ", сподели събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

БЛИЦ прецизира, че в петък.

А по отношение на проблема с Кирил Петков и двойното му поданство, Вълчев посочи, че няма по какъв начин отговорността на един човек да бъде пренесена върху цяла партия.

"Отговорността е лична. Ако една организация застане с тежестта на своето управление зад някого, който е сбъркал, тогава е друго ", съобщи той. И добави, че съгласно него, в случай че президентът Румен Радев е имал сходна информация, не би взел това решение.

Вълчев посочи, че нямат собствен претендент за президент, защото в Радев виждат човек, който на поста си, прави това, за което е определен.

"В едни значими за страната моменти той взе страна на хрумвания, които ние считаме за верни. Взе страната на хората, които бяха на площада. Тогава там първи се демонстрираха несъгласните, другите, а той застана на тяхна страна ", добави събеседникът.

Гледайте целия диалог във видеото.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР