Старт на първи етап от Проект „Благоустрояване на пространството източно

...
Старт на първи етап от Проект „Благоустрояване на пространството източно
Коментари Харесай

Областният управител Малина Николова и Петя Аврамова дадоха старт на важен за община Козлодуй проект /снимки/

Старт на първи стадий от Проект „ Благоустрояване на пространството източно от читалище „ Христо Ботев” в Козлодуй (реконструкция на парка на ул. „ Христо Ботев”) и възобновяване на парк в централната част на село Гложене, община Козлодуй” се даде през днешния ден в наличието на министър Петя Аврамова и Малина Николова, оповестиха от регионалната администрация
Проектът се финансира по Програмата за развиване на селските региони 2014 – 2020 година, като безвъзмездната финансова помощ е на стойност близо 760 хиляди лева
„ Община Козлодуй и нейният кмет постоянно са били образец за това по какъв начин с непримиримост, усърдие и хъс могат да се реализират и най-амбициозните цели “, означи при откриването инж. Аврамова. „ Обликът на Козлодуй се трансформира всяка година към по-добро, жителите му се радват на по-приветлива и красива градска среда. Това става с помощта на работата на локалната власт и с поддръжката на държавното управление и стратегиите на Европейски Съюз. Освен извоюваните от Общината планове по разнообразни стратегии на Европейски Съюз, от 2017 година досега с постановления на Министерски съвет на Козлодуй са отпуснати над 8.7 млн. лева Сред по-знаковите планове са ремонт на централния площад в града и ремонт на постройката на Народно читалище „ Яким Деспотов “ в с. Гложене. В края на предходната година бяха отпуснати близо 1.3 млн. лева за благоустрояване на ул. „ Симеон Русков “ в града. Северозападна България е приоритет за държавното управление и моя персонална идея. С реализацията на огромните инфраструктурни обекти като пътя Ботевград – Видин, ще спомогнем за развиването на област Враца и целия район и за привличането на още вложения “, акцентира министър Петя Аврамова.
Строително-ремонтните действия по плана за реорганизация на парка на ул. „ Христо Ботев “ в Козлодуй плануват създаване на зона за отдих и места за отмора с озеленени и цветни площи, шадраван и детска площадка за игра на деца от 3 до 12 години. Планира се доизграждане и рехабилитация на съществуващия паркинг. Проектирана е автоматизирана подземна поливна система за зелените площи и цветната растителност. Вторият стадий на плана включва възобновяване на парк в централната част на село Гложене, община Козлодуй.
„ Сигурна съм, че компания „ Проинвест строй” ЕООД ” ще извърши плана в период и с качество. Всички ние ще имаме опция да се любуваме на този необикновен парк”, показа кметът на община Козлодуй Маринела Николова.
На откриването на строителния обект участваха ръководителят на Общински съвет - Козлодуй Николинка Тодорова, общинският консултант Ангел Лальов, основният проектант Светломир Колев, заместник-кметовете Гинка Иванова и Георги Кирков, шефът на фирмата-изпълнител „ Проинвест строй” ЕООД Красимир Донков, представителят на компания „ Стройнорм” ЕООД, която ще прави строителен контрол, инж. Димитър Митов, както и представители на общинска администрация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР