Старши треньорът на националния тим по баскетбол за мъже Росен

...
Старши треньорът на националния тим по баскетбол за мъже Росен
Коментари Харесай

Росен Барчовски алармира за реалната възможност догодина да няма ЦСКА и Левски в баскетбола

Старши треньорът на националния отбор по баскетбол за мъже Росен Барчовски получи оценката за тим №1 за месец февруари.

Неговите ученици победиха международния първенец Германия в европейските квалификации.

" Емоцията отминава, несъмнено. Времето е ужасно нещо. То лекува от тежки положения и назад - отстранява една такава огромна страст. Както се споделя всяко знамение за три дни, при нас беше за малко повече. Започнаха и мачовете от българското състезание и неизбежно човек си влиза в всекидневието ", разяснява той.

Националите по баскетбол изпревариха държавния отбор на страната по повдигане на тежести с 12 на 9 гласа в обичайна анкета на спортните редакции.

" Пожелавам си следващата година по това време да получим такава премия, тъй като тогава са последните мачове от европейските квалификации. Второто ми благопожелание е да достигнем достижението на националния тим по повдигане на тежести ", добави Барчовски.



Селекционерът Росен Барчовски повтори, че се обмисля събиране на мъжкия народен отбор през лятото в по-подмладен състав.

" Водихме този диалог с Филип Виденов. Тази или другата седмица още веднъж ще беседваме, с цел да забележим преди всичко дали ще можем да осигурим финансиране и дали ще можем да подсигурим някакви мачове - дали шампионат или контролни срещи, с цел да може да се събере тимът през август, несъмнено, в по-подмладен състав. Няма да загатвам имена, тъй като не е правилно. Има някои, които са безапелационни и непрекъснати, има някои, които са с неуверени изяви. Ще ми се да бъдат по-постоянни. В общи линии множеството от всички играчи, които имам в главата си, играят, което е добре, а има и израстване на някои играчи, които до момента не са били. Ако по този начин не престават, несъмнено, ще получат късмет. Именно по тази причина желая този лагер да се реализира ", добави той.

Наставникът не мисли, че страната има явен проект на развиването на спорта у нас.

" Всички сме очевидци на трагичните договаряния за сформиране на държавно управление, тъй като каквото и да направи една федерация няма такива благоприятни условия както една страна, държавно управление или парламент. В тези диспути чух всичко, само че за спорта не чух една думичка. Така няма да стане, в случай че имаме министерство единствено, с цел да имаме предимство. Бюджетът на Министерството на младежта и спорта е смешно дребен. не чух един спор за някакъв тип облекчение на хора, които имат предпочитание да влагат в спорта и по какъв метод може да стане това нещо. Има доста неща, които може да се дебатират, само че това не се прави ", продължи още Росен Барчовски.

Столичанинът сигнализира за действителната опция следващата година да няма ЦСКА и Левски в баскетбола.

" На път е да няма Левски и ЦСКА, но доста действително. Ние сме постоянни, Левски доиграват. Догодина може да ги няма. Няма по какъв начин да се намерят спонсори за всички тимове, изключително в огромните градове ", счита той.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР