Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев разкри кои са най-сладките,

...
Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев разкри кои са най-сладките,
Коментари Харесай

Генчев за трудностите и най-сладките моменти в професията

Старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев разкри кои са най-сладките, само че и кои са най-трудните моменти за един млад експерт отпред на „ орлите”. Нaставникът даде обстойно изявление за предаването „ Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

“Мачът с Ференцварош може би е най-важният мач за годината, тъй като ще ни разреши да излезем от групите, а това би бил изключително огромен авторитет. В този мач ще има доста по-голямо напрежение от естественото, по тази причина ни би трябвало успокоение от мачовете преди този момент, да се надяваме на триумф и против Черно море. Мачовете в Европа са най-приятни, тъй като играем против най-хубавите тимове. Преди началото на груповата фаза възможностите ни не бяха огромни, а в този момент имаме действителната опция да излезем от групите”, стартира Генчев.

„ Няма по какъв начин след първите две победи над ЦСКА и Ференцварош да имаме самочувствие, само че с това пристигнаха и огромни упования. Напрежението пристигна допълнително, тъй като бяхме посочени за любимци. Важното е, че най-малко в Москва показахме, че можем да се надиграваме с всеки и даже можехме да победим.”

„ Работата на един млад треньор с обор като Лудогорец има и позитивни, и негативни моменти. Ако не се неистина, аз съм бил съотборник със седем от тях. Чувстват ме по-близък. Важното е те да са съсредоточени единствено върху играта. Опитът няма с какво да се размени, сигурно един умел треньор, вижда нещата по различен метод. Колективът в тима е страховит, да няма кавги в съблекалнята.”

Станислав Генчев си спомни и за момента на неговото назначение като треньор на Лудогорец.

„ Бях в Аржентина, да следя играчи, когато разбрах какво се е случило в нашия мач, и в един миг започнаха непрекъснати телефонни позвънявания, до момента в който не ми се обадиха и от управлението на Лудогорец да се прибирам, с цел да поема тима. Така и не съумях да следя мачовете в Аржентина, за които бях отишъл. Нещата се развиха много бързо.

Трудно е когато водиш тим с огромни цели, и да държиш всички в оптимално добра форма - и физическа, и психическа. Във всеки мач би трябвало да са съсредоточени и стимулирани. Може би това е най-трудното. Приятната част са успехите, изключително тези в Европа.”

„ Преди Нова година имаме два доста тежки мача в шампионата - с Черно море и Славия. Важното е да запазим разликата от преследвачите, когато се работи по-спокойно нещата се получават по-добре, без напрежение. Важното е да се направи хубава подготовка, играчите да могат да си починат през зимата.”

„ За българския футбол е потребно да има по-голяма конкуренция, освен за нас, за целия ни футбол. Когато играем против мощни тимове, които се приближават по жанр и игра с тимовете в Европа, е доста по-добре, давам образец с Локо Пд, играта им беше по-близка до тази на ЦСКА Москва и ние бяхме по-подготвени за този двубой”, разяснява Генчев.

„ След като изгледах дуела с ЦСКА, мога да кажа, че съм и удовлетворен, и не съм удовлетворен. Доволен съм, че не допуснахме голово състояние пред нашата врата, само че не съм удовлетворен, че не създадохме доста положения. Имахме три обстановки за един мач, което за мен е малко, трябваше да създадем повече главоболия на ЦСКА. Щом не сме ги победили в два мача, значи, че те ни затрудняват най-вече, само че хубавото е, че те са най-голяма отдалеченост от нас. И ЦСКА, и Левски, и Локо Пд имат положителни тимове и против всеки изпитваме компликации.”

Запитан за расисткия скандал на мача на националния тим против Англия, треньорът на Лудогорец показа: „ Според мен не трябваше поради една шепа хора да става подобен скандал. Неприятна беше и загубата, разгромна, мъчно се приема. Само неприятни мемоари имам от този мач, не желая да си припомням за него. Шансовете на националния тим за класиране на Евро 2020 са положителни, само че неприятната част са групата, в която ще попаднем. Ако желаеме да играем на европейско, ще би трябвало да се надиграваме с най-хубавите.”

Дали скоро България още веднъж ще има джентълмен на Златната топка, по сходство на Христо Стоичков преди 25 години?

„ В момента не виждам български футболист, които да играят на най-високо равнище. Ако някой успее да се развие, с цел да се бори за Златна топка. Надявам се да успеем да развием подобен играч”, приключи Станислав Генчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР