Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев коментира причините за

...
Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев коментира причините за
Коментари Харесай

Генчев: Берое се възползва от нашите грешки

Старши треньорът на Локомотив София Станислав Генчев разяснява аргументите за загубата на своя отбор с 1:2 като хазаин на Берое в мач от 18-ия кръг на българския шампионат.  

„ Неприятното за нас е, че не можахме да се възползваме от грешките на Берое, които пък бяха доста малко. През първото полувреме имахме отлична обстановка, при която Симеон Славчев удари греда, а през второто полувреме една доста добра обстановка на Илия, с която можехме да вкараме и да поведем в следствие

При първата ни по сериозна неточност в отбрана бяхме осъдени, като това ни изнерви. Ние тръгнахме по-смело напред, оставихме празни пространства и Берое се възползва, с цел да ни вкара втори гол и да направи задачата ни извънредно сложна да обърнем мача “, съобщи младият ментор минути след края на мача в квартал „ Надежда “.

Той открои грешките, позволени от неговите ученици: „ Не е прелестно, когато в средата на второто полувреме получиш гол, тъй като времето до края на мача е малко. Футболистите се изнервят, само че би трябвало да продължим да следваме нашия проект, а не да играем безредно. Трудно с безредна игра можем да стигнем до позитивен резултат. След 2:0 беше изключитено мъчно, Берое се защитаваше добре, те имат положителни футболисти, добър треньор. За мен съперникът се възползва от грешките ни по-добре от нас, което се оказа решаващо “

Генчев направи оценка на тима дотук през сезона: „ Имахме много положителни мачове. По-скоро доста добра оценка бих сложил. Ако през днешния ден бяхме приключили с победа, несъмнено щеше да е отлична за опциите на нашия тим. Противопоставяме се на всички огромни тимове в България. Това е втората ни домакинска загуба. Спечелихме и много мачове като посетители, по тази причина не можем да да бъдем недоволни от представянето си. Сега остава лека мъка от загубата, тъй като е последна. Няма по кое време да изправим тази неточност. Въпреки това, приключваме годината без две следващи загуби, което е триумф за нашия тим. Срещу три от евроучастниците постигнахме победи, против един успяхме да вземем точки, тъй че представянето ни е положително “.

Накрая треньорът на Локо София приказва за идния мач за Купата на България: „ Преди малко споделих, че приключваме годината без две поредни загуби в шампионата. Няма причина и в този момент също да не се вдигнем. В шампионата имахме загуби, само че по-късно се вдигнахме и печелихме или минимум правехме еднакъв против добър тим. Сега играем против тим във Втора лига Купата е авторитет за нас и ще създадем всичко да продължим напред “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР