Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешния

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешния
Коментари Харесай

Стоилов преди мача за Суперкупата: Ще направим футболен спектакъл с Лудогорец

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде конференция преди утрешния дуел с първенеца Лудогорец за Суперкупата на България. Мачът е на следващия ден вечер от 20 часа на Националния стадион " Васил Левски ".

Мъри отличи футболистите на " сините " като една от главните аргументи клубът да е избавен.

" Едни от най-вече заслужилите за това Левски да е избавен са футболистите. Така че те заслужават цялото почитание. Левски в миг е напълно бизнес план. Откакто аз съм в клуба близо година тук не е изпратен или даден принудително нито един лев. Клубът притегля извънредно доста финансови средства и самичък си оправя бюджетите. Но въпреки това Левски е извънредно надалеч от финансовата бъркотия и ще има потребност от ново събиране и прегрупиране на силите в скоро време ", стартира наставникът.

" Ситуацията, в която се намират два клуба, са радикално разнообразни, приказваме най-много за финансовата част. В последната година при нас се случи футболният бизнес, влязоха средства, към този момент не виждам компании и институции, към които да сме неточни, само че сме прекомерно надалеч, с цел да кажем, че Левски е избавен. Левски си има собствен проект, ще се опитаме със средствата, с които разполагаме, да създадем боеспособен тим ", разяснява Стоилов.

Относно идния дуел наставникът на " сините " сподели: " Мисля, че и двата тима няма какво да изгубят от този мач, те завоюваха каквото трябваше през предишния сезон. Естествено, тимът, който има да печели, е Левски, тъй като Лудогорец е спечелил задоволително титли през последните години, а Левски - не. В българския футбол мъчно някой може да изненада. Всички клубове и треньори се познаваме добре. И двата тима имаме искания да сме водещи в България и сме задължени да създадем един футболен театър. Лудогорец изобилства с играчи от извънредно високо равнище, тъй че мъчно мога да отлича някой, само че естествено, българските играчи - Недялков, Десподов, Делев, Янков и Терзиев. Заслужават поздравления за работата, която правят като клуб ".

Стоилов разяснява и отсъствието на централния бранител Ноа Сонко Сундберг, който е осъден.

" Ноа се трансформира в главен състезател в нашия тим, взима присъединяване във всички мачове, един от значимите играчи в отбрана. Досега играе устойчиво и сме нямали огромни забележки, само че мисля, че и другите ни футболисти могат и би трябвало да поемат тази отговорност. Имаме и други варианти, с цел да играем в скица с трима бранители ", приключи Станимир Стоилов.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР