Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов говори пред медиите

...
Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов говори пред медиите
Коментари Харесай

Тити Папазов: Левски, освен съперници в България, има и много врагове


Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов приказва пред медиите преди първата подготовка на отбора, която даде публично начало на подготовката за идващия сезон. Специалистът показа какви са упованията пред “сините”, показа мнението си за предишния сезон, разяснява селекцията и показа за какво Левски няма да играе във ФИБА Къп.

“По принцип от Левски може да има единствено едно очакване, изключително като е в композиция с Лукойл. Амбициите са ни били постоянно за първото място. Вярвам, че имаме добра селекция, удовлетворени сме най-малко преди сезона, стартира Тити.

" Направихме добър сезон ", разяснява миналата акция Папазов. " Имаше някои катаклизми, само че в решителните дуели - за Купата и Суперкупата, спечелихме безапелационно против мощен противник, какъвто е тимът на Балкан, който в последните години натрупа самочувствие. В тази връзка ние не можем да бъдем недоволни от представянето предходната година. Със сигурност никой не може да каже какво би се случило, в случай че нямаше пандемия. Ние бяхме в състав, който беше отракан и имаше упоритостта да завоюва и шампионата. "

" Възхитен съм от професионалното отношение на играчите. Все отново знаете - за финален път имаше публична подготовка на 12 март, цяло лято работиха, и то когато не им се заплаща, което е доказателство за техния нрав.

За страдание Левски в българския спорт с изключение на противници има и врагове. Няма цялостно благополучие. Непрестанно сме подлагани на оценки и квалификации, които клуб като Левски не заслужава, само че пък в края на краищата има баланс в живота. Достатъчно доста хубави работи има в този клуб, с цел да платим тази красота.

Върнахме си играч, който без да свети като суперзвезда, каквито са множеството национали в Левски, считам, че е извънредно скъп със своето наличие, тъй като е ужасно виновен и положителен за колектива. Това е Герасим Николов.

Смятам, че играчите, които привлякохме, са не по-малко положителни. Бразелтон е доста умел състезател, който в последните три сезона игра в гръцкото състезание - там, където господства физиката и експанзията. Ние доста искахме да подпишем с него, водихме диалози. Имаше един тежък интервал, допуснахме загуби с 30 точки от Рилски състезател и 23 от Балкан и на другия ден започнахме да търсим подобаващия гард. Не успяхме тогава да подпишем с Бразелтон, всичко беше готово, само че ни изпревариха ни гръцките тимове, разумно.

Чавдар Костов има някаква болка, която се надявам в идващите два-три дни да се оправи.

Не знаем по какъв начин ще се организира ФИБА Къп. Знаете, че се разясняваше един план - Лига на другарството, където тимове от Гърция - Арис и ПАОК, както и два македонски тима + два български. Има такава алтернатива да съществува сходен план. Не е крачка обратно, ние доста добре знаем и оценяваме значимостта на присъединяване в европейски шампионати. Дори в днешна дата е цялостна неопределеност какво ще съставляват надпреварите на ФИБА.

Много добре осъзнаваме, че и тимът на Балкан, и тези на Рилски и Берое имат същите упоритости, тъй че чакам тези четири тима да диктуват събитията ", показа наставникът на Левски Лукойл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР