Старши треньорът на Динамо(Загреб) Анте Чачич заяви, че отборът е

...
Старши треньорът на Динамо(Загреб) Анте Чачич заяви, че отборът е
Коментари Харесай

Анте Чачич: Постигнахме това, което обещахме

Старши треньорът на Динамо(Загреб) Анте Чачич съобщи, че тимът е постигнал минималната сложена цел в Евротурнирите с класирането за плейофите на Шампионската лига.

Хърватският отличник отстрани Лудогорец с общ резултат 6:3, откакто на реванша нощес реализира триумф на личен терен с 4:2, а в първата среща в Разград беше спечелил с 2:1.

На "Максимир " домакините получиха две дузпи, а българският първенец приключи срещата с 8 футболисти на терена след червени картони на Доминик Янков още в 17-ата минута, на Рик в 72-ата и на Жан Карничник в 86-ата минута.

"Поздравявам играчите и хората, които ни подкрепяха. Постигнахме това, което обещахме - класирахме се за Лига Европа и за плейофите на Шампионската лига.

Първото полувреме беше най-хубавото за Динамо през този сезон. Жалко е, че ни вкараха гол в последните секунди. С трите смени желаех да запазя футболистите от приемането на картони.

След почивката бързо допуснахме още едно попадение и напрежението ни завладя. Въпреки че имахме човек повече на терена, те рискуваха доста. Трябваше да бъдем доста по-спокойни и да действаме доста по-комбинативно в предни позиции. Но да го кажа по-меко - бяхме нервни. Липсваше ни състезател, който да прави връзката, което Мишич правеше добре.

В края не аз демонстрирах алените и жълтите картони. Съдията го направи. В такива мачове би трябвало да се играе и с глава. Те, както и преди 10 години, не устояха на напрежението. Ние успяхме и се гордея с това. Доволни сме. Ще играем минимум в Лига Европа, още веднъж постигнахме нещо значимо за хърватския футбол. Не е елементарно да се играе в Лига Европа, няма леки противници ", сподели Чачич.

Динамо Загреб ще играе против Будьо/Глимт в плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, а при загуба от норвежците тимът ще продължи в групите на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР