Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори за старта

...
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори за старта
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Винаги целта ни е била влизане в шестицата

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев приказва за старта на пролетния полусезон за отбора му, който ще пристигна в събота (11 февруари), против Левски във Велико Търново.

„ Със сигурност след всяка подготовка има малко неизвестности към състава, има и нови играчи. Това са нещата, до момента в който другите неща са си същите като подготовка и контроли. Има и много от старите футболисти, които останаха в тима “, сподели наставникът на „ моряците “.
„ Да, обикновено. Имаме някои проблеми с травми, да се надяваме до началото или до втория-третия кръг да отшумят “, съобщи той по тематиката с контузените футболисти.
Относно новите попълнение Илиев бе сладкодумен: „ Новите футболисти, които са чужденци, се нуждаят от време за акомодация и би трябвало да им го дадем. Другите, като Наско, се нуждаят единствено от наваксване на игровата подготовка, тъй като там е изостанал. Иначе физически ми се видя долу-горе добре, за това, което е пропуснал “.

„ Двамата бразилци няма по какъв начин да имат подготвени документи, с цел да играят. За другите имаме малко болежки, само че се надяваме до първия мач да отшумят “, добави той.

Наставникът на Черно море изрази вяра за възстановяване на играта в избрани аспекти: „ Като смяна на терена, в някои мачове нямахме трайно пръсъствие с топката, което преди сме го имали. Ще се опитаме да си го върнем, ще опитваме да приключваме сполучлива офанзивите си, защото по статистика сме на първите места по извършени офанзиви, само че не сме на първите места по вкарани голове. Това би трябвало да подобрим като цяло. Надяваме се с идването на Наско, Иса сподели добра успеваемост в контролите, а и другите хора, които играят в предни позиции, да имат малко повече шанс пред гола в дадени обстановки “

„ Със сигурност нашият тим не желае да играе на сняг и замръзнал терен, тъй като не сме тим, който е силов и да изритва топката напред. Със сигуност, в случай че не се трансформират изискванията като терен, ще е тежък мач и за двата тима, само че както се споделя, против природата не можем да създадем нищо “, приказва Илиев за изискванията на идния мач на стадион „ Ивайло “.

Той бе безапелационен, че отборът му ще се бори за място в челото на класирането: „ Естествено, мисля, че сме на 4-5 точки от четвъртия или петия в класирането. Има 12 кръга и може всичко да се случи. Винаги задачата ни е била влизане в шестицата. Друг е въпросът след това какво ще се случва в шестицата, защото не можеш да надскочиш себе си, в случай че са решили дадени хора, както стана предходната година “

„ С някои от тези излизания на футболисти предната зима, през септември и в този момент отново, нямаме проблеми, тъй като съвсем постоянно се е намирал заместител. Проблемът е, че желаеме да развием младите играчи, които би трябвало да осъзнаят, че към този момент не са млади. Някои от тях към този момент много време получават шансове и би трябвало да стъпят на земята, да не разчитат, че са постоянно млади и са юноши на клуба. Като развиване на тима ви споделих, че би трябвало да си върнем притежанието на топката, тъй като това може би ни костваше много точки, с които щяхме да сме по-напред в класирането “, съобщи той по отношение на футболистите в тима.

Илиев приказва за младите футболисти в Черно море и съответно за Виктор Попов, който остана в тима: „ Виктор е измежду тези млади, които още от първия си ден са хванали нещата в ръце и не сме имали искания в неговото развиване. Той остана същият като поведение, държание с останалите и метод на тренировки. Така беше преди, като беше при юношите, по този начин е и в този момент, когато е народен играч. Аз приказвам за повече от младежите, които би трябвало да осъзнаят, че би трябвало да поемат палката и да желаят да са водещи в тима. Те би трябвало да се стремят да го създадат. Винаги сме имали младежи, които в един миг се появяват, само че би трябвало още наличие, а не да желаят единствено да оказват помощ “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР