Старши треньорът на Борусия Дортмунд Марко Розе опита да облекчи

...
Старши треньорът на Борусия Дортмунд Марко Розе опита да облекчи
Коментари Харесай

Марко Розе се ядоса на журналистите заради Халанд: Той е човек, а не машина

Старши треньорът на Борусия Дортмунд Марко Розе опита да облекчи натиска върху нападателя Ерлинг Халанд и да го остави да се възвърне от травмата си в бедрото на фона на въпросите на публицистите за това дали той ще играе за Норвегия по време на паузата за национални тимове.

Халанд не взе присъединяване в съботната победа над Аугсбург с 2:1. В негово неявяване „ жълто-черните “ стигнаха до триумфа с помощта на головете на Рафаел Герейро и Юлиан Брандт. Голямата звезда на отбора Халанд пропусна още провалянето предишния уикенд от Борусия Мьонхенгладбах и успеха в Шампионската лига над Спортинг Лисабон във вторник.

„ Не е моя работа да давам вяра “, сподели Розе след успеха над Аугсбург.

„ Всичко, за което мога да ви кажа, е статуквото. Ерлинг се пробва да играе от дни. Който го познава, също знае, че той постоянно желае да играе. Той не съумя да взе участие в мача от Шампионската лига през седмицата. Всичко стартира в Гладбах. И той ми сподели доста в точния момент: „ Бих желал да играя, само че не мога да се движа по метода, по който желая. Дори не мога да вървя “. Това е статуквото, с което работим и мисля, че би било мъдро, в случай че всички спрем да спекулираме. Разбирам норвежката федерация. Той е човешко създание, а не машина. Ако не стане, значи не става. Ясно е, че би трябвало да го възстановим както за Борусия Дортмунд, по този начин и за националния тим на Норвегия “, продължи наставникът.

Marco Rose on Erling Haaland: "He is a human being, not a machine. If it doesn't work, it doesn't work. We have to get him healthy for Borussia Dortmund but also for the Norway national team. "
— AS English (@English_AS)
„ Играхме два мача без него, както и през днешния ден (б.р. вчера), нещата не наподобяват добре и по отношение на националния тим. Това е, което споделя и Ерлинг и ние би трябвало да облекчим натиска и да не питаме за положението му всеки ден. Трябва да му позволим да се възвърне “, сподели още Розе.

Халанд вкара 68 гола в 67 мача за Дортмунд, откогато дойде от Република България Залцбург през януари 2020 година. През актуалната акция той към този момент има 11 гола в седем мача във всички шампионати.

Дортмунд пък върви втори в Бундеслигата, на точка зад първенеца Байерн Мюнхен, който би трябвало да одобри Айнтрахт Франкфурт по-късно през днешния ден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР