Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич призна, че отборът

...
Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич призна, че отборът
Коментари Харесай

Един Терзич: Победихме Челси с късмет, но не виждам причина да се извинявам за това

Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Един Терзич призна, че тимът му е спечелил с голяма доза шанс против Челси в Шампионската лига нощес, само че не вижда сериозна причина да се извинява за това.

Челси доминираше на стадион " Сигнал Идуна Парк " нощес, само че попадение на Карим Адейеми в 63-ата минута подсигурява, че домакините отиват на 7-и март в Лондон с преднина от 1:0 в осминафиналния конфликт.

Жоао Феликс на два пъти преди почивката пропусна страхотни шансове да вкара за сините от Лондон, преди Адейеми да се отскубне напред след корнер на Челси, с цел да заобиколи Кепа Арисабалага и да обезпечи рядко-срещана победа на отбора си. И по този метод да фиксира първа победа за Борусия (Дортмунд) над британски съперник в европейските клубни шампионати от 11 мача насам. Последната им е през март 2016-а против Тотнъм.
 Борусия (Дортмунд) победи Челси в мач от Шампионска лига
Борусия (Дортмунд) се добра до най-малък триумф над Челси

Вижте детайлности

А Терзич уточни вратаря Грегор Кобел - който направи персонален връх със седем спасявания в мача, за главната разлика сред двата тима нощес. И също по този начин още веднъж призна, че и шансът е бил на тяхна страна.

" Страхотно е да си от страната на спечелилите. Имахме малко шанс, имахме и извънреден вратар. Но не виждам причина поради тези неща да се оправдавам, че сме победили Челси вкъщи си в европейски мач ", съобщи босненският треньор, представен от DAZN.

" Това, от което в действителност се нуждаехме с цел да успокоим мача, е по-дълги или оптимално дълги интервали на владеене на топката. Печелехме топката доста добре в средата на терена, само че по-късно обикновено им я връщахме. Но имаше и доста хубави неща от нашия тим в мача - преди всичко това е успеха. Знаем, че не е елементарно да играеш против Челси и въпреки всичко считам, че направихме добра стъпка ".

Челси насочи 21 изстрела към вратата на германците против 14 от тима на Дортмунд, само че единствено 8 от 21-те попаднаха в очертанията на рамката. За Борусия този индикатор е едвам два. Кобел има 11 сухи мрежи през този сезон от 23 срещи във всички шампионати, с една повече от предходната година, когато за 40 мача в 10 не позволи топката зад тила си. Но Терзич още веднъж се концентрира върху самодейността, която е била на страната на англичаните.

" Чувствам, че добре защитавахме вратата си, само че на моменти прекомерно елементарно ги пускахме в третата третина на терена. и в случай че видите статистиката - какъв брой постоянно сме влизали в единоборства, какъв брой пъти сме блокирали техни удари от приблизително и далечно разстояние, ви излиза наяве какво качество има Челси в нахлуване. Но Грегор Кобел сподели невероятната си форма и знаем, че когато стане напечено, ще можем да разчитаме на него ", приключи Терзич.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР