Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич остана със сълзи

...
Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич остана със сълзи
Коментари Харесай

Треньорът на Дортмунд през сълзи: Бяхме много близо

Старши треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич остана със сълзи на очи откакто видя по какъв начин фантазията му да завоюва купата в Бундеслигата в първия си сезон като непрекъснат треньор на отбора се изплъзна по зрелищен метод в събота вечер, написа организация ДПА.

Борусия Дортмунд трябваше да победи Майнц 05 като хазаин в последния кръг от сезона, с цел да завърши превъзходството на Байерн Мюнхен, само че тъждество 2:2 и победа на баварците с 2:1 при гостуването им в Кьолн, даде опция на първенците да продължат триумфалната си серия. Само головата разлика раздели кандидатите и донесе наслада за Байерн.

„ Поздравления за Байерн Мюнхен. Логично за нас е доста тежко “, сподели Един Терзич пред телевизия Sky.

„ Изостанахме толкоз бързо... а както видяхте, след това не беше елементарно. Топката просто не вървеше по този начин, както в предходните седмици. Момчетата имаха вяра до края и се бориха “, добави наставникът на Борусия. Тимът от Дортмунд е печелил купата в Германия през 2012-а под управлението на Юрген Клоп.

Терзич, някогашен асистент треньор, краткотраен треньор и механически шеф в клуба, опита да обърне взор към идващия сезон.
„ Целият стадион и целият град искаше победа. Разбира се, че за нас всичко е скапано. Гледайки към втората част от сезона, ние заслужихме позицията, в която бяхме при започване на мача. Всички наподобяват като призраци в съблекалнята “, добави Терзич, който размени Марко Розе в края на предишния сезон.

„ Утре е нов ден и ще стартираме още веднъж... да опитаме да върнем трофея назад в Дортмунд. Бяхме доста близо, само че от на следващия ден ще имаме 34 кръга, с цел да го създадем “, съобщи още треньорът.

Защитникът Матс Хумелс, който бе част от състава, вдигнал трофея за последно с Клоп отпред през 2011-а и 2012-а, сподели, че му е мъчно да осмисли случилото се в събота вечер.

„ Не мога да го осъзная. С два бързи ранни гола, които получихме и пропусната дузпа, ние сами наложихме напрежението върху нас “, разяснява Хумелс.

Той акцентира представянето на почитателите на Борусия Дортмунд, които приветстваха футболистите, макар голямото отчаяние.

„ Това демонстрира какви страхотни последователи имаме и какъв превъзходен клуб е Борусия “, съобщи бранителят.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР