Старши треньорът на баскетболните вицешампионки от Монтана Николай Господинов говори

...
Старши треньорът на баскетболните вицешампионки от Монтана Николай Господинов говори
Коментари Харесай

Николай Господинов: Селекцията в Монтана не е приключила

Старши треньорът на баскетболните вицешампионки от Монтана Николай Господинов приказва преди началото на сезона.

Отборът на Монтана започва лятната си подготовка с четири баскетболистки от миналогодишния състав.

Да, Габриела Ангелова, Габриела Николова, Йоана Иванова и Александра Петрова ще бъдат част от тима и през новия сезон. Борислава Денчева също остава, само че е студентка в Пловдив и ще се причисли на по-късен стадий.

4 опитни състезателки, националки Димана Макариева, Виктория Стойчева, Христина Иванова и Евгения Нацкина обаче си потеглиха. Към тях причисляваме и двете чужденки Санта Окоцките-Балткоиене и Марая Кин. Ще липсват ли те на тима?

Естествено. Това са все потвърдени баскетболистки и няма по какъв начин, най-малко първоначално да не ни се отрази, само че ще се опитаме с повече труд и работа да компенсираме тяхната липса.

И 4-те нови баскетболистки са тук.

Да, тези с които клубът е подписал контракт са при нас. Това са 177-сантиметровият гард Анджелика Митрашинович, която идва от елитния френски Тарбес, тя е капитанка на националния тим на Република Северна Македония. Ванина Василева и Микаела Дамянова са част от националния тим на България до 20 години, а през предишния сезон играха в Шампион (София). Валерия Алексиева оказа помощ на немския си отбор Кристо Кабрера да завоюва сребърните медали във втория ешелон и за първи път в съществуването си да завоюва промоция за Бундеслигата. Тя е някогашна баскетболистка на Славия.

Селекцията обаче не е завършила?

Да, в напреднали договаряния сме с две баскетболистки, като и двете са чужденки. Докато не подпишем с тях обаче, избирам да запазим имената им в загадка.

4 девойки от школата също започнаха подготовка с тима.

От тази година започваме подмладяване на тима. Ще се опитаме последователно да социализираме в първия отбор и надарените деца от школата. Цветелина Върбанова, Елисавета Каменова, Йоанна Вутова и Преслава Атанасова са първите, през сезона ще следим и други. Целта е след няколко години тимът на Монтана да е построен от млади български баскетболистки, от локални девойки, които, за какво не и да са гръбнакът на един предстоящ народен тим.

Как ще премине подготовката?

До края на тази седмица ще се готвим в домашни условия. От 5 септември отпътуваме на едноседмичен лагер във Вършец, след което се завръщаме назад вкъщи. Търсят се интензивно и противници за контролни срещи, преговаряме с тимове от чужбина. Това обаче е на по-късен стадий от подготовката ни, значимото е да се подготвим добре и да няма травми.

Целите?

Нямаме сложени съответни цели да станем първенци или да спечелим Купата на България. Аз обаче съм упорит. Искам тимът да има образ, да има жанр, да играе нападателно и да радва последователите си. Естествено ще се стремим и да побеждаваме във всяка среща, тъй като през годините Монтана си е построил имиджа на тим, който играе добре и печели трофеи и купи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР