Старши треньорът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела

...
Старши треньорът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела
Коментари Харесай

Весела Димитрова: Истински вярвахме, мечтахме и искахме да бъдем първите златни медалисти за България в историята

Старши треньорът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри след триумфа на нейните девойки в Токио, че Мадлен Радуканова е излязла на килима с жестоки болки в десния гален. Димитрова показа и че не е несъмнено, че тя ще поеме идващия отбор.

" Олимпийската купа е върхът на кариерата на всеки един треньор и състезател, да бъде със златния орден на Олимпиадата. Истински вярвахме, мечтахме и искахме да бъдем първите златни медалисти за България в историята ", сподели Димитрова.

" Днес се опитахме да забравим вчерашния ден, да останат все по този начин спокойни и невъзмутими, както бяха през вчерашния ден, с цел да не изпаднат в непотребна страст преди днешните финали, които бяха доста значими. Успяха да се загреят добре, съчетанието с топки мина доста добре, устойчиво и умерено. След това имахме малко разколебаване откъм гърба в загрявката преди второто осъществяване, защото Мадлен Радуканова е с жестоки болки в десния гален. Направихме каквото би трябвало, издишахме, мотивирахме се, успяхме да се съхраним, да се съберем и девойките направиха това, за което бяха пристигнали ", разяснява Димитрова.

" Изключителната дисциплинираност и отдаденост са нещата в дъното на този триумф. До последно гледах таблото с оценките и се чудех дали това знаме най-отгоре е нашето. Въобще беше малко необичайно долу.

Ансамбълът ще се състезава за последно в този състав на Световното състезание в края на октомври също в Япония, а Димитрова загатна, че също може да се отдръпна и няма да готви нов отбор за идната Олимпиада в Париж през 2024 година.

" Не е несъмнено, че аз ще поема по-нататък... Те в действителност взеха всичко, за каквото бяха мечтали и би трябвало да им се отдаде почет и чест, за това, което направиха. Сега се прибираме в олимпийското село и отиваме да се забавляваме преди закриването. Париж е надалеч. Доста тежко беше надпреварата, изморихме се доста, страсти страшни. Сега е време да си починем и след това ще разберете ", разкри Димитрова.

Треньорката на ансамбъла е удовлетворена, че съдийството в Токио е било обективно.

" Надявахме се на Олимпиадата съдийството да е обективно и се веселя, че съгласно мен в действителност подредиха тимовете по това какво изиграха и това по какъв начин се показаха. След през вчерашния ден си мислех, че през днешния ден съдиите ще бъдат по-предпазливи към останалите тимове и изключително към нас, само че се веселя, че не го направиха ", сподели тя.

За помощник-треньора Михаела Маевска оценката е второ на Олимпийски игри след бронза като състезателка с ансамбъла в Рио 2016.

" Определено не съумях да си сдържа страстите. Беше доста вълнуващо. Много съм щастлива, че бях част от този екип и в този момент само би трябвало да се любуваме на успеха ", сподели Маевска.

" Ако не беше Михаела, аз несъмнено нямаше да устоя на този стрес. Само я поглеждах през маската, виждах очите й и бях спокойна, че всичко ще бъде наред ", добави Весела Димитрова.
 Златните ни девойки са по-златни от всеки път!
Златните ни девойки са по-златни от всеки път!

Трета олимпийска купа за България в Токио
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР