Старият град в Пловдив напомня на старата Венеция. И на

...
Старият град в Пловдив напомня на старата Венеция. И на
Коментари Харесай

Старият град: Като Венеция, но не съвсем

Старият град в Пловдив припомня на остарялата Венеция. И на двете места има сходни проблеми. Във Венеция обаче живеят 55 000 души, а тук - към 100. В италианския град не се пътува с коли, а велосипедите са позволени единствено на децата до 14 години.

Определят перлата на Адриатика като огромно село освен тъй като се върви единствено пеш. Живеещите се познават. Нормално е заран да си пият кафето на крайник зад щанда, където работят, или седнали на прага пред домовете си.

Магазините и пекарните се броят на пръсти и в тях цените са високи. Причината е, че е по-изгодно да продадеш 1000 кафета по 5 евро на туристите, вместо 200 хляба по 2 евро на локалните. Не работят 24/7, както на останалите места, а затварят много рано. Във Венеция елементарно може да останете без храна, в случай че се сетите да пазарувате след 6 следобяд. Има прекрасен рибен пазар, който също пуска рано кепенци. Живеещите във Венеция се оплакват от клаустрофобия. Когато надвисналите здания стартират да ги задушават, локалните хукват към зеления център „ Санто Еразмо ", плажния остров Лидо или към близкия дребен град Мазорбо.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР