Старите завеси с времето пожълтяват и гледката е много депресираща.

...
Старите завеси с времето пожълтяват и гледката е много депресираща.
Коментари Харесай

Старите завеси ще бъдат като нови с този лесен трик

Старите пердета с времето пожълтяват и гледката е доста депресираща. А тюлът може да ви служи дълго време и интериорът е толкоз подходящ… Въпреки това сиво-жълтото покритие наподобява отблъскващо: като че ли сте прали последно тези пердета преди към пет години…
И какво би трябвало да извършите в този момент: да изхвърлите старите и да похарчите пари за нови? Не всеки може да си разреши подобен разкош. Днес ще ви разкрием един елементарен способ, който нашите майки и баби употребяват. По време на младостта им белите пердета по прозорците били знак на обстоятелството, че в къщата живее добра стопанка. И по тази причина нашите баби знаят някои секрети по какъв начин да придадат съвършен снежнобял външен тип на всички типове пердета.
Избелване на две равнища
Стъпка 1. Внимателно снемете завесите и ги изтупайте добре от праха. Вкарайте ги в банята и ги накиснете в малко топла вода (около 30-35 градуса). Оставете ги да се накисват до сутринта.
Стъпка 2. Изхвърлете мръсната вода и залейте тюла с гореща вода (около 50 градуса), прибавете 3 супени лъжици прахуляк за пране. Отново оставете продукта до сутринта.
Стъпка 3. На втория ден, изплакнете тюла още веднъж с прахуляк, разводнен в гореща вода. Отново оставете да се накисва до сутринта.
След 3 поредни стъпки, завесите ви ще станат по-бели от новите! Ще забравите за пожълтяването, в случай че употребявате една елементарна съставна част, която се намира във всяка къща!
Стъпка 4. След всички процедури изплакнете завесите още веднъж в топла вода. Залейте с чиста вода, тъй че водата да покрие плата. След това смесете в половин литър буркан топла вода, 3 супени лъжици сол и 5 капки препарат “брилянтно зелено ” или по-известен в Русия като “зеленка ”. Това е нашата чудесна съставна част! Внимателно изсипете сместа в легена и задръжте тюла в разтвора за към 3 минути. След това би трябвало да изперете завесата (за предпочитане два пъти) и да изчакате да изсъхне.
Стъпка 5. Погледнете какъв брой чисти и бели са станали старите пердета! Не забравяйте да разкриете този способ на вашите другари!

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР