Старите песни днес представляват 70 % от американския музикален пазар.

...
Старите песни днес представляват 70 % от американския музикален пазар.
Коментари Харесай

Старата ми музика е по-добра от новата ти музика

Старите песни през днешния ден съставляват 70 % от американския музикален пазар. Нещо повече: новият музикален пазар в действителност се свива. Според данни на музикалната аналитична компания MRC Data, тези, които през днешния ден се прехранват с музика, би трябвало деликатно да прегледат данните по-долу и то с основателно терзание. Там, където се следи напредък, става дума за остаряла музика.

200-те най-популярни песни, които се въртят през днешния ден, съставляват под 5 % от всичката пускана музика. Само преди 3 години цифрата беше двойно по-голямо. Дори купуваните парчета от потребителите са повече такава, записвана преди време, съгласно тракерите на iTunes. Най-сваляните музиканти са от предишния век като, да вземем за пример, Creedence Clearwater Revival и The Police.

Стара музика слушат и младите. Като ги попиташ: просто дават отговор: харесва ми. 

Никога до момента в историята на музиката не е имало такова разминаване сред поколенията, а и новите шлагери, които съумяват да пробият, имат прекомерно къс живот, засипани от конкуренцията на старите плейлисти.

За нова музика се смята тази, основана преди не повече от 2 години. А целият музикален бизнес се основава на новите записи. На това разчитат още музикалните списания, магазините, нощните заведения, DJ-ите, издателите, даже гейминг и филмовата промишленост.

Когато анулираха церемонията за премиите Грами поради пандемията, музикалната промишленост освен не стачкува, а реагира с бавна прозявка, без да си дава сметка, че от това зависи прехраната на доста млади гении. Днес повече хора се вълнуват от стриймването на нови видео игри по Twitch, която събира над 30 млн гости на ден или от последното ТВ реалити. Затова може би не е надалеч от истината, че музикантите може би ще печелят повече, в случай че играят Fortnite, в сравнение с да записват своя музика през 2022 година

Е добре, в случай че неналичието на интерес към нова музика се дължи на пандемията и апатията на потребителите, дали, когато нощните заведения и питейните заведения проработят още веднъж, ще се пуска повече нова музика? Едва ли!

Печалбите постоянно са пред скоби

Другата страна на монетата, е че сега от остаряла музика в действителност се печели. Инвеститори наблюдават зорко каталозите с изтичащи авторски права на остарели музиканти и поп звезди. И то става дума за такива от 70-те и 80-те като Боб Дилън, Брус Спрингстийн, Дейвид Боуи, Джеймс Браун. Дори и огромните в играта вземат участие в наддаването за пазаруване на права на остаряла музика като Universal Music, Sony Music, Warner Music. И то се влагат огромни суми. Преди тези средства щяха да бъдат вложени в нови актьори.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР