Стара Загора. Йовка Вълчева от старозагорското село Старозагорски бани празнува

...
Стара Загора. Йовка Вълчева от старозагорското село Старозагорски бани празнува
Коментари Харесай

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров изпрати поздравителен адрес на жена, която празнува 100-годишен юбилей

Стара Загора. Йовка Вълчева от старозагорското село Старозагорски бани чества своя 100-годишен празник. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Рожденичката получи кошница с цветя, красива торта и поздравления от кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

„ Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай персоналния Ви празник! Вашият стотен рожден ден е мотив за горделивост и житейска наслада. Днес имаме потребност от мъдростта и житейския опит на хора като Вас.
Пожелавам Ви да се радвате на здраве и благополучие. Изпращайте всеки един ден с задоволство и нравствен мир и посрещайте новия с вяра! “, се споделя в приветствения адрес на кмета.

Баба Йовка е родена в радневското село Търговище, което през 1965 година с декрет е заличено, заради изселване.
Има 3 сестри и един брат. Завършила е 4-то поделение в родното си село. Работила е в селско стопанство до 1963 година, когато се преселва на Старозагорските бани. От тогава работи в кухнята на няколко почивни станции. Пенсионира се като миячка в минералната баня.

Столетницата има две деца-син Бонко и щерка Милка, както и четирима внуци, само че най-голямата наслада на баба Йовка са петимата ѝ правнуци. Гордост за фамилията е националната певица Пенка Павлова, която е племенница юбилярката.
Рожденичката посещава постоянно националното читалище в село Старозагорски бани. Тя рецитира стихове и пее национални песни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР