Стара Загора. В изцяло обновена сграда ще посрещнат новата учебна

...
Стара Загора. В изцяло обновена сграда ще посрещнат новата учебна
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров ще открие обновената сграда на Ветеринарната гимназия на 17 септември

Стара Загора. В напълно актуализирана постройка ще посрещнат новата образователна година възпитаниците на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина " Иван П. Павлов ". Техен посетител в първия образователен ден на новата 2017/2018 година ще бъде кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Официалното разкриване ще стартира в 9.00 часа на 17 септември.
Сградата на гимназията беше осъвременена и се вкараха ограничения за енергийна успеваемост по процедура за безплатно финансово подкрепяне " Подкрепа за професионалните учебни заведения в Република България " на Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014 - 2020 “.
Всички строително-ремонтни действия по постройката са завършени. Положена е топлоизолационна система с водоотблъскваща силикатна мазилка. Поставена е петкамерна РVС дограма, остъклена със стъклопакет 4 сезона с нискоемисионно стъкло и алуминиева дограма с пресечен мост.
Покривът е топлоизолиран, затрупан с нови керемиди и капаци по билата, нови челни дъски и водосточни тръби. Всички стаи са шпакловани и боядисани, сменени са подовите настилки и всички порти. Осигурена е налична среда за лица в неравностойно състояние. Изцяло са актуализирани електро и ВиК инсталациите.
Общата стойност на инвестицията в образователното заведение е 1 293 742.92 лв. без Данък добавена стойност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР