Стара Загора. Старозагорските височинни туристи Калин Иванов, Пламен Димов и

...
Стара Загора. Старозагорските височинни туристи Калин Иванов, Пламен Димов и
Коментари Харесай

Трима старозагорци покориха най-високия връх в Африка

Стара Загора. Старозагорските височинни туристи Калин Иванов, Пламен Димов и Павел Цонев се завърнаха след сполучлива експедиция за покоряването на връх Ухуру в планината Килиманджаро в Танзания, висок 6000 м. Днес в Община Стара Загора те бяха приветствани от началникът на отдел „ Спортни действия “ Петко Крумов. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

„ За нас е горделивост, че сте развели българския трикольор на най-високия връх в Африка. Радваме се, че спортът в Стара Загора се развива и младежи като вас популяризират града и страната ни “, сподели Крумов.

По време на срещата алпинистите споделиха прекарванията си по време на 6-дневното премеждие. „ Започнахме изкачването тъкмо в среднощ, с цел да може да посрещнем изгрева на върха и за наша наслада видяхме една прелестна панорама “, показа най-опитният от тримата Калин Иванов. Те са безапелационни, че ще продължат да се занимават с алпинизъм като загатнаха, че приготвят основаването на нов Алпийски клуб в Стара Загора.

Старозагорците получиха подарък от първите два тома от поредицата „ Стара Загора:100 портрета “ с благопожелание да не престават да покоряват от ден на ден върхове и да бъдат част от тази поредност.

Изкачването на 6-хилядника беше в памет на алпиниста Атанас Скатов, който остана вечно в полите на планината Каракорум при несполучлив опит за нанагорнище на връх К2, и включваше 14 фенове алпинисти от цяла България.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР