Стара Загора. Среща за обмяна на добри практики по Националната

...
Стара Загора. Среща за обмяна на добри практики по Националната
Коментари Харесай

Добри практики обменят в старозагорско училище

Стара Загора. Среща за обмяна на положителни практики по Националната стратегия „ Иновации в деяние “ се организира в Пето главно учебно заведение „ Митьо Станев “ в Стара Загора. Участници са още преподаватели от Основно учебно заведение „ Панайот Волов “ в Шумен и Основно учебно заведение „ Христо Смирненски “ село Житница, Пловдивско. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

Най-напред гостите бяха поздравени от мажоретния състав на учебното заведение, един от първите в града. „ В нашето учебно заведение през 1999 година е основана първата детска оперна студия, нововъведенията тук не са от през вчерашния ден. „ Животът на сцена е част от живота на учебното заведение “, показа педагогическият консултант Ивелина Кьосева.

„ Програмата е доста предразполагаща, тъй като в днешно време всеки приказва за нововъведения, само че е значимо представянето им. Сигурна съм, че това, което ще видите тук, ще Ви ангажира “ сподели Иванка Сотирова, зам.-кмет обучение, опазване на здравето и обществени действия в Община Стара Загора. Тя напомни, че тук е основан уникален в страната оперен спектакъл, срещна гостите и с част от културната история на Стара Загора. „ Радващо е, че има последователност в Пето главно учебно заведение. Освен че е новаторско, то е и учебно заведение с традиция. Радващо е, че тази традиция продължава и сътвори добра школа, с цел да могат през днешния ден преподавателите да се похвалят с доста положителни резултати от външното оценяване – постоянно сред първите в региона. Това прави интереса към учебното заведение все по-голям “, добави Сотирова.

След това директорката Димитринка Йовчева, показа учебното заведение пред гостите. Представители на другите две учебни заведения също описаха за работата там. Срещата продължи с полемика на тематика: „ Как съумяваме да разрушим обичайния модел на образование. Мотивация и ангажираност “.
В идващите два дни участниците във форума ще дискутират тематики за учене посредством правене и прекарване, методът Монтесори в образованието по география и стопанска система в пети клас и методът Обърната класна стая в образованието по история и цивилизации в 5-7 клас и други

Ще бъдат показани уроци: Изработване на интерактивна брошура в четвърти, Стем план „ Къща на бъдещето “ в четвърти клас и интегриран урок „ Приказка за хляба “ в трети клас.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР