Стара Загора. Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи

...
Стара Загора. Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи
Коментари Харесай

Старозагорско училище е победител в конкурса „Глобално училище“

Стара Загора. Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори „ Проф. Минко Балкански “ в Стара Загора е отличено в самодейността на Българската платформа за интернационално развиване в състезанието през тази година. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Гимназията е световно учебно заведение - едно от петте български учебни заведения - спечелили в шестия годишен конкурс " Глобално учебно заведение " на Българската платформа за интернационално развиване (БПМР) за учебни заведения с принос в използването на философията, правилата и методите на световното обучение за образуването на дейни световни жители. Отличените образователни заведения са определени след оценка на техните кандидатури от комисия с представители на Министерството на образованието и науката и работната групата по световно обучение в границите на БПМР.

Създадена през 2020 година, гимназията дава редица благоприятни условия за учениците, които имат интерес в ИТ сферата. В учебното заведение се приготвят експерти за най-иновативните, перспективни и търсени специалности, съгласно специфичен образователен проект, спомагателни образования, благоприятни условия за стаж, интернационалните планове, както и наставнически стратегии с практическа устременост. Иновативното образование в ПГКНМА предлага интензивна езикова подготовка, партньорство с ИТ бизнеса и обезпечена реализация. Проектът, който ще се извършва по самодейността на БПМР, ще даде на нашите възпитаници един друг, световен взор и ще помогне в тяхното създаване като дейни жители на нашето общество освен в границите на град Стара Загора, само че и национално равнище.

Призът " Глобално учебно заведение " 2021 и наградата " Глобално учебно заведение в деяние " 2021 ще бъдат връчени по време на публична гала в границите на Деветата Национална конференция за световно обучение " Образование за световно поданство в изискванията на Ковид-19. Общи хоризонти – разнообразни действителности ", която ще се организира на 11-12 септември 2021 година в София.

Наградата „ Глобално учебно заведение ” е учредена през 2015 година Конкурсът е отворен за всички учебни заведения в България. Неговата цел е да отличи образователни заведения, които имат съществуващи положителни практики в региона на световното обучение и които възнамеряват съответни бъдещи начинания в поддръжка на осъществяването на Целите за стабилно развиване (ЦУР).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР