Стара Загора. Областният управител на Стара Загора проф. Наско Василев

...
Стара Загора. Областният управител на Стара Загора проф. Наско Василев
Коментари Харесай

Областният управител на Стара Загора проф. Наско Василев присъства днес на панихида в памет на избитите от комунистическия режим в България

Стара Загора. Областният шеф на Стара Загора проф. Наско Василев участва през днешния ден на панихида в памет на избитите от комунистическия режим в България, оповестиха от администрацията. През 2011 година 1 февруари е избран за респект към жертвите на комунизма по предложение на президентите Желю Желев и Петър Стоянов. На тази дата преди 75 години, наказани от Първи състав на по този начин наречения Народен съд в София, гибелта си посрещат регенти, депутати, офицери, министри, общественици и други почтени жертви.

Панихидата бе отслужена в старозагорския храм „ Св. Димитър “. Председателят на Съюза на репресираните в Стара Загора Димитър Митев подсети, че това е една от най-черните дати в българската история, която не трябва да бъде забравяна от поколенията.

Участниците в отбелязването на Деня на жертвите на комунизма сервираха венци и цветя пред Паметника на избитите духовници и църковни чиновници, който се намира в двора на църквата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР