Стара Загора. Над 30 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното

...
Стара Загора. Над 30 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното
Коментари Харесай

Стара Загора: Арт панаир за деца организират в града

Стара Загора. Над 30 културно-образователни начинания за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в Стара Загора. Той ще се организира на 30 юни и 1 юли в Парк „ 5-ти октомври ” (Градската градина). Инициативата се осъществя от Фондация „ Изиарт “, с помощта на поддръжката на Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Работилниците ще се организират в двата дни от уикенда сред 10.00 ч. и 18.00 ч, както в градската градина, в Регионален исторически музей, в Художествена изложба (само събота), където ще има специфични игри за посетителите.
За децата, които се интересуват от изкуство, са планувани десетки работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство и други
Музикалното ателие тази година ще е отдадено на цигулката и всеки клиент ще разбере по какъв начин се свири на цигулка и да опита самичък. В рамките на събитието ще бъде построен ъгъл, отдаден на българското изкуство с ателие по краснопис, на което ще се написа с глаголица и ателие с мозайки от Стара Загора.
За най-любопитните ще има и хармонограф - устройство за изобразяване, употребяващо махала за основаването на геометрични изображения.
По традиция ще бъде показан и същински противопожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на същински пожарникари.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР