Стара Загора. На площада пред Община Стара Загора бяха наградени

...
Стара Загора. На площада пред Община Стара Загора бяха наградени
Коментари Харесай

Старозагорци поздравиха баскетболистките на „Берое“ за спечелване на шампионската титла

Стара Загора. На площада пред Община Стара Загора бяха наградени състезателките от женския баскетболен тим на Берое “, които за първи път в най-новата история на отбора завоюваха шампионската купа на България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

В края на предходната седмица зелено-белите се възползваха от семейството си и завоюваха финалната серия против Монтана 2003 с 3-1 победи. В последния мач от серията девойките, водени от Таня Гатева, победиха мъчно с 82:77 и оформиха требъл този сезон, откакто преди този момент победиха с Купата на България и купата в Адриатическата лига.

„ Днес желаеме да отбележим този незабравим и показателен миг за нашия спорт, а точно завоюването на три купи през един състезателен спортен сезон за женския баскетболен тим на „ Берое “, се обърна към спортистките и управлението на тима отрасловият зам.-кмет Красимира Чахова.

„ Благодаря ви за невероятните страсти, които ни подарихте. Вие показахте темперамент, геройство и борбеност и доказахте, че можете. Вие заслужавате този триумф и тези победи. Гордеем се с вас “, добави още тя.

Зам.-кметът за следващ път изрече своята благодарност към главния спонсор на зеления отбор компания „ Градус “ и персонално към Иван Ангелов, който спомага за възраждането на женския баскетбол в града. “Вие сте спонсорът, който през последните години постави неимоверно доста старания, средства и сте постоянно до тима. Вие дадохте опция клуба да се развива и да върви нагоре “, добави Чахова.

„ Благодаря на моите девойки, които демонстрираха извънреден професионализъм, темперамент и сърцата игра. Благодаря на нашия главен спонсор, който повярва в нас и ни оказа помощ да израснем. Благодаря на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за поддръжката, която има спорта в града “, показа и старши треньорът на„ Берое “ Таня Гатева.

Всяка една от баскетболните дами получи плакет за високи спортни достижения, грамота и подарък от Община Стара Загора. Специално направените статуетки бяха под формата на баскетболитка с топка. Отличени бяха още треньорът Таня Ганева, помощник-треньорът Неманя Ламбергар жест на благодарност получиха още главния спонсор Иван Ангелов, президентът на клуба Валентин Тотев, изпълнителният шеф Иван Николов и членовете на управителния съвет.

Сред присъстващите беше и тимът по баскетбол за девойки до 12 години, които през миналата година също завоюваха шампионската купа. Всички присъстващи почитатели имаха опцията да поздравят шампионките, да се снимат с тях, както и да се допрян до извоюваните титли.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР