Стара Загора. Малките тенисисти от клуб Августа Траяна“ в Стара

...
Стара Загора. Малките тенисисти от клуб Августа Траяна“ в Стара
Коментари Харесай

Деца от Стара Загора станаха шампиони по тенис на корт

Стара Загора. Малките тенисисти от клуб „ Августа Траяна “ в Стара Загора завоюваха първо място отборно на Държавното състезание за деца до 10 години, което се е организира в Бургас. Ния Синчанова, Симеон Терзиев, Мария Златева, Момчил Апостолов, Рая Маркова и Даниел Петков надиграха противниците си и безапелационно сграбчиха купата. Това оповестиха от Община Стара Загора .

Те бяха поздравени от Красимира Чахова, зам.-кмет общинска благосъстоятелност, стопанска политика и спортни действия, и получиха благодарствени грамоти от Община Стара Загора.

„ Радвам се, че през днешния ден имаме опция да поздравим тези дребни първенци, да благодарим и на треньорите им за напъните, за търпението да ги възпламенят за спорта “, сподели Красимира Чахова. Тя напомни, че това е втора купа за клуба след тази през 2018 година „ В този клуб е традиция да се работи с подрастващите “, добави зам.-кметът.

„ Беше мъчно съревнование, само че всички сме радостни, шампионатът беше доста мощен. Първото място е доста влиятелно, тъй като мъчно се прави тим, изключително от дребни деца “, изясни треньорът Даниел Петков.

„ Децата се трудят доста, обичат да играят тенис, нашата задача е да съхраним интереса им. Надявам се да продължим с триумфите “, пожела и другият треньор Иван Петров.

В клуба упражняват над 150 деца от разнообразни възрасти. Най-малкото състезателка от тима Ния Синчанова е едвам на 7 години. Малките спортисти споделят, че е мъчно на съревнование, само че пък е добре, когато победиш. Те упражняват по три-четири пъти седмично. Справят се и с учебното заведение, и със спорта.

В момента на кортовете в Стара Загора се организира държавното състезание до 18 години, чака се и там да има наши състезатели на финала.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР