Стара Загора. Ива Ангелкова е най-новият общински съветник в Стара

...
Стара Загора. Ива Ангелкова е най-новият общински съветник в Стара
Коментари Харесай

Нов общински съветник положи клетва в Стара Загора

Стара Загора. Ива Ангелкова е най-новият общински консултант в Стара Загора. Тя постави клетва да работи в името на старозагорци по време на днешното постоянно съвещание на Общински съвет- Стара Загора. Тя влиза на мястото на Искра Михайлова. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

Над 50 оферти бяха гласувани по време на днешното 30-то съвещание на локалния парламент. Одобрени бяха вътрешни обезщетени промени в разходната част на бюджета на община Стара Загора и смяна в капиталовата стратегия за 2021 година, както и удължение на периодите за погасяване на провиснал краткотраен безлихвен заем на общинското комерсиално сдружение „ Мересев “ ЕООД гр.Стара Загора и за асимилиране на действителен дълготраен общински дълг за финансиране на план: „ Нова визия и благоустрояване на територията на „ Руски пазар “ и уголемение на ул. Капитан Петко Войвода “ при опазване на останалите параметри в контрактуваните размери и периоди.

С 29 гласа „ За “ старейшините одобриха смяна на размера на таксата за битови боклуци, касаеща промени в ставката заплащана за търговски обекти благосъстоятелност на физически лица. Дадено беше единодушие за присъединяване в европейска самодейност за поощряване на устойчивата цифрова промяна в градовете и общините в Европейския Съюз, както и за кандидатстване на Община Стара Загора с план „ Осигуряване действието на Областен Информационен център Стара Загора през интервала 2022-2023г. “ по Оперативна стратегия „ Добро ръководство “ по Процедура BG05SFOP001-4.007 с название „ Осигуряване действието на Националната мрежа от Областни Информационни Центрове (2022-2023)г. “ и с план „ Осигуряване действието на Областен Информационен център Стара Загора през интервала 2022-2023г. “ по Оперативна стратегия „ Добро ръководство “ по Процедура BG05SFOP001-4.007 с название „ Осигуряване действието на Националната мрежа от Областни Информационни Центрове (2022-2023)г. “.

Подкрепена беше опцията Община Стара Загора да кандидатства с планово предложение „ В етносвета на ромите “, финансирано по Резултат 3 „ Подобрена осведоменост за изкуства и просвета на етнически и културни малцинства (фокус върху роми) “, стратегия „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, посредством Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2014-2020.

Максималния размер на безвъзмездната финансова помощ е 75 000.00 евро. Целта на плановото предложение е да намери и запази богатото нематериално културно завещание на ромската общественост от община Стара Загора, да поддържа и развие креативните умения на децата и младежите от общността в партньорство с културните организации от града и селата, както и да притегли нови публики посредством разпространение на основаните културни начинания и артикули в България и Норвегия. В реализацията на плана ще се включат деца, възпитаници, студенти, младежи, актьори и други създатели от ромската общественост. Проектът припознава като целева група и членовете на гражданското общество у нас и Норвегия, интересуващи се от културата и изкуството на ромския етнос.

Определен беше оптималният брой на таксиметрови коли, работещи на територията на общината, както и реда и изискванията за систематизиране на общия брой на колите сред превозвачите, както и минимална и оптималната цена за таксиметров транспорт на пасажери за един километър пробег. Жълтите коли ще бъдат 560.
Одобрено беше провеждането на конкурс за избор на шеф на общинското комерсиално сдружение „ Дентален център – I Стара Загора “ ЕООД.

Наименувани бяха четири улици в старозагорския квартал „ Кольо Ганчев “. Те ще носят имената - Димитър Хаджигенчев, Петко Петков, Полковник Борис Драганов и Стефан Салабашев.

Бяха утвърдени смяна съставите на Постоянната комисия по обучение, просвета и отбрана правата на децата, Постоянната комисия по просвета, туризъм и вероизповедания, Постоянната комисия по земеделие, гори, екология и развиване на селата и Постоянната комисия по обществена политика.

Заседанието се организира отдалечено, електронното гласоподаване се осъществяваше посредством платформата „ e Vote ”, която е сертифицирана и легитимира вота на съветниците, а разискванията и дебатите по обособените точки бяха осъществявани посредством приложението „ Zoom “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР