Стара Загора. Хиляди членове и симпатизанти на БСП от цялата

...
Стара Загора. Хиляди членове и симпатизанти на БСП от цялата
Коментари Харесай

БСП отбеляза 130 години от създаването си

Стара Загора. Хиляди членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия от цялата страна се включиха в обичайния народен събор на партията, който се организира на връх Бузлуджа. Събитието беше отдадено на 130-ата годишнина от основаването на политическата групировка и сложи формален край на предизборната акция на „ Българска социалистическа партия за България “.

Програмата стартира с осъществявания на танцов състав „ Каламица “ към Народно читалище „ Светлина – 1900 “ – село Цалапица, Берковската духова музика и Маргарита Хранова, която поздрави всички с едни от най-обичаните български песни, измежду които и „ Една българска роза “.
Бе връчена и премията „ Димитър Благоев ”, която се присъжда от Българската социалистическа партия за принос към науката и проучване на актуалния социализъм. Новият й притежател е проф. доктор Петър Емил Митев, който получи наградата персонално от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

На сцената се качиха водачите на листите на обединението „ Българска социалистическа партия за България “ за всички изборни райони, представители организациите на ветераните и на младежите към партията. Секретарят на Младежкото обединяване на Българска социалистическа партия Габриел Вълков сподели пред събралото се голям брой, че партията е способна да направи България едно по-добро място за всички ни.
„ Преди 130 години тук на тази поляна беше основана нашата партия. 130 години по-късно ние отново сме тук, тъй като продължаваме да отстояваме левите полезности в България. Надявам се най-малко още 130 години да продължаваме да бъдем тук, да бъдем в Българска социалистическа партия, да продължаваме да бъдем съвременни, мощни и да продължаваме да печелим избори “, съобщи той.

Лидерът на Българската социалистическа партия Корнелия Нинова поздрави всички, които се качиха на връх Бузлуджа. Тя бе безапелационна, че Българска социалистическа партия съществува към този момент 130 години, тъй като има идея и тя не е просто влизане във властта, а е правдивост и благоденствие на българския народ. Нинова, която е лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ за 3-ти МИР - Варна и за 25-ти МИР - София град, напомни, че през днешния ден всички български социалисти са отдали респект на българските герои и предшественици, като част от тях са сложили цветя на паметниките на Хаджи Димитър и неговите четници и на антифашистите от Габровско-севлиевския отряд.
„ Отдаваме респект на Димитър Благоев - Дядото и неговите съидейници, които преди 130 години сложиха началото тук. 130 години битки. 130 години ставане и рухване, неточности и възходи, само че - 130 години блян към по-доброто бъдеще на България. Когато са умирали с ария на уста, когато са изграждали модерна България с ръцете и мозъците си, нашите предшественици са водени единствено от едно - любовта към Отечеството. Поклон към тяхното дело “, сподели още Нинова.
Тя бе безапелационна, че смяната в България е почнала от Българска социалистическа партия и е дълг на партията и на нейните съидейници да довършват този развой. Освен това Корнелия Нинова прикани и да не се разрешава на дребни едномандатни планове „ да се катерят на раменете “ на Българска социалистическа партия. Според нея в последно време някой се пробва да злоупотребява с напъните на партията, с изтърпяното от социалистите през тези 4 години и да ги назовава статукво.
„ Няма да позволим да се подменя истината. Истината за нашите старания, поредност, праволинейност, като съпротива и опция “, добави още Нинова.
Освен това тя означи, че възрастните хора, както и младите фамилии с деца, са главните цели на обединението „ Българска социалистическа партия за България “, в която през днешния ден членуват 18 партии. По думите на Нинова преизчисляване на пенсиите у нас ще има, в случай че ще и това да е изискване за сформиране на кабинет.
„ Да не ви заблуждават, че няма пари. Крадоха 10 милиарда годишно, а пенсиите костват 1.5 милиарда Ще има закон за възрастните хора, тъй като заслужавате почтено старини, тъй като обществото не може да ви изостави сами, тъй като имате право на обществен живот и обществена интензивност. Ще има 9% Данък добавена стойност за медикаментите, тъй като не може да делите стотинките сред хляба и здравето “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Тя прикани и всички български жители, без значение къде се намират, да гласоподават на 11 юли с номер 4 в бюлетината, тъй като всеки един глас е значим и от всеки един глас зависи бъдещето на България.

В националния събор се включи и ръководителят на градския съвет на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов, който след събитието написа в профила си в обществената мрежа „ Facebook “, че всички социалисти имат с какво да се гордеят и какво да предложат като хрумвания и политики на българските жители.
„ С №4 за „ Българска социалистическа партия за България “ на 11-и юли! За сигурност в смяната, с грижа за теб “, прикани той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР