Стара Загора. Днес пред журналисти кметът Живко Тодоров представи проектите,

...
Стара Загора. Днес пред журналисти кметът Живко Тодоров представи проектите,
Коментари Харесай

Кметът Живко Тодоров представи проектите, които се изпълняват на територията на Община Стара Загора

Стара Загора. Днес пред публицисти кметът Живко Тодоров показа плановете, които все още се извършват на територията на Община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Той изясни, че е изцяло актуализирана Станционната градина. „ Станционната градина се употребява към този момент от жителите. Тя е приключена като обект в период и като качество дава отговор на нашите и на жителите упования “, разясни градоначалникът. „ Ремонтът на постройката на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори „ Проф. Минко Балкански “ също е завършен и учениците ще посрещнат новата образователна година на 15 септември в нея. В момента се стартира работа по общежитието, което е част от целия план за създаване на новаторски учебен комплекс “, уточни кметът.

От думите му стана ясно, че до 30 септември би трябвало да бъде приключен ремонтът на Зоопарка. „ Ако изпълнителят влезе в просрочие ще бъде глобен. За всеки ден закъснение след тази дата ще бъде налагана глоба в размер на1 836,81 “, изясни още Тодоров и добави, че са предоставени и спомагателни действия по създаване на оборудване за свободно престояване на мечки. Представителят на компанията реализатор Живко Желязков изясни, че се работи интензивно по довеждане докрай на огромния план „ Оптимисти сме, че до края на месеца ще успеем да приключим Зоопарка. Всички подземни връзки, стоманобетонни структури и железни структури са подготвени, завърши и полагането на първия плат от полагането на асфалтовата настилка и остават довършителни работи “, безапелационен е Желязков.

До края на този месец ще бъде приключено и обновяването на Информационния център на Общината. Той ще има друг образ и ще способства за по-доброто обслужване на жителите. „ Община Стара Загора ще има най-модерния център за обслужване на клиенти в България. Предвиждаме въвеждането на система за задоволеност на клиентите, както и осведомителни табла и безжичен интернет за ползвателите на услуги. Ще бъде построено гише „ Информация “, където ще се обслужват жители и ще могат да бъдат получавани подготвени документи “, изясни секретарят на Общината Делян Иванов. „ Нововъведение ще бъде и обособяването на два салона- един за чакащи и един за клиенти, които се обслужват сега. Това ще докара до не разбъркване на потоците от хора. Ще има опция за обслужване и на хора в неравностойно състояние. Изградени са стая за родители с дребни деца и санитарни пространства “, обясни още той. Завършва рекултивацията на остарялото хранилище за боклуци на „ Мандра хълм “. Скоро обектът ще бъде показан на обществеността. Проектът е доста сполучлив и ще окаже резултат върху екологията на града - към този момент няма замърсяване на почвата, водите и въздуха на Стара Загора от там.

Кметът изясни още, че планът по създаване на скейт парка в парк „ Артилерийски “ е изминал и изпълнителят към този момент е в просрочие и ще бъде глобен. „ Работата е сложна, само че това не лишава отговорността за съблюдаване на периодите “, безапелационен е Тодоров. До месец декември би трябвало да приключат дейностите по обновяването на Руския пазар и разширението на ул. “Кап. Петко Войвода “.

Първият стадий на ремонтните действия в кв. „ Самара “ 1 по замяна и тръбопровод и канализация е завършен. Извършени са и възстановителни действия по инфраструктурата и с общински средства са асфалтирани улиците и са построени тротоари, стана ясно още по време на конференцията. „ В момента се завършва и вторият стадий и следва през идната година да бъде напълно освежен кварталът с напълно възобновена канализация и водоснабдяване. Там почвите са скални и се работи в непосредствена непосредственост до къщите, което постанова доста внимателност и точност “, посочи още Тодоров. Предстоят също действия по построяват канализационни клонове на улица „ Витоша “. Те ще обзет дъждовните води и по този метод ще бъдат предотвратени наводненията в Стара Загора при дъждове.

По време на конференцията беше обявено още, че стартират дейностите по построяването на нова детска градина в центъра на Стара Загора. В момента се завършват плановете и се чака напълно скоро да стартират ремонтните действия и в СУ „ Васил Левски “ и СУ „ Христо Ботев “. Кметът добави, че е открито решение за преместването на учениците от двете образователни заведения в други учебни заведения, с цел да не бъде нарушават образователният развой. Предстои градските тоалетни да бъдат напълно актуализирани. “Ще бъде построена нова постройка, която ще бъде на надземна и ще дава опция за потребление от хора със специфични потребности “, даде детайлности Тодоров. От думите му стана ясно още, че се чака скоро да стартира и построяването на трапезария във Второ Основно учебно заведение „ П.Р. Славейков “. „ Това е предпочитание на учебното заведение от доста време, а за построяването на физкултурен салон има извоюван план от Министерство на спорта “. Вече е оповестена социална поръчка за ремонт на Драматичен спектакъл „ Гео Милев “. През идната година старозагорци и гостите на града ще могат да се насладят на обновлението и на Летния спектакъл. „ Предстои да се разгласи ремонт на Спортното учебно заведение „ Тодор Каблешков “ като ще се стартира от общежитията на към образователното заведение, защото те са в доста неприятно положение “, добави още градоначалникът. Предстои Общината да подписа контракта за доставката на 33 нови електробуса за градския превоз. Те ще бъдат доставени до година по-късно.

През миналите летни месеци е осъществен ремонт на два пенсионерски клуба в Стара Загора, а общо близо 3,5 млн.лева са средствата отделени от бюджета на локалната администрация за ремонт на читалище, кметства и инфраструктура в дребните обитаеми места.

Участие в конференцията присъединяване в конференцията взеха още зам.-кметът инж.Янчо Калоянов и гл.арх. Виктория Грозева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР